Wachttijden

oogActuele wachttijden*:

Toelichting: Aanmeldwachttijd is het aantal weken tussen het moment dat uw dossier compleet is (Aanmelding, verwijsbrief en eventueel toestemmingsformulier) en het eerste gesprek. Behandeltijd is het aantal weken tussen de intake en de start van de behandeling. In het geval van een groepsbehandeling is de start van de behandeling afhankelijk van het aantal aanmeldingen voor die groep. Groepsbehandelingen starten dit schooljaar in september, december en april.

 

Aanmeldingswachttijd Behandelingswachttijd
Kind & Gezin  ± 8 – 12 weken
 IMH (0 t/m 5 jarige)  ± 4 – 8 weken
Volwassenen – relatie en gezinstherapie (via zorgstraat DOH/Pozob) vanaf 6 weken
Volwassenen – zorgstraat DOH/Pozob ± 5 – 8 weken
Volwassenen – basis GGZ ± 12 tot 16 weken
Volwassenen – Specialistische GGZ vanaf 12 weken/ overleg
telefonische Pre-screening door behandelaar
Genderteam Zuid-Nederland 18+ ± 12 maanden

 

Psychologenpraktijk Oog hanteert geen behandelingswachttijden; na de intake zal de behandeling direct starten.

Toelichting: Aanmeldwachttijd is het aantal weken tussen het moment dat u zicht aanmeldt en het eerste gesprek. Behandeltijd is het aantal weken tussen de intake en de start van de behandeling. In het geval van een groepsbehandeling is de start van de behandeling afhankelijk van het aantal aanmeldingen voor die groep. Groepsbehandelingen starten dit schooljaar in september, december en april.

Binnen de specialistische GGZ (zowel Kind & Jeugd als Volwassenen) wordt er geen onderscheid gemaakt in de aanmeldings- of behandelingswachttijd op basis van hoofddiagnosegroepen. Voor de locaties Achtse Barrier, Medisch Centrum Aalsterweg, Atrium Geldrop , Engelsbergen, Kastelenplein en Mierlo kunnen de wachttijden afwijken.

Ook is de wachttijd afhankelijk van de budgetafspraken die wij met uw verzekering (18+) of gemeente (18-)  hebben kunnen maken. De praktijk onderneemt het uiterste om de wachttijden te beperken.

“Wanneer u de wachttijd te lang vindt, kunt u altijd contact opnemen met uw zorgverzekeraar en vragen om wachtlijstbemiddeling. Uw zorgverzekeraar kan u ondersteunen, zodat u binnen 4 weken vanaf uw eerste contact met een zorgaanbieder een intake gesprek krijgt, en dat binnen 10 weken vanaf de intake, de behandeling is gestart. Dit zijn de maximaal aanvaardbare wachttijden die door zorgaanbieders en zorgverzekeraars gezamenlijk zijn overeengekomen (de treeknormen).”

*Ondanks dat de gepubliceerde wachttijden met de grootst mogelijke zorgvuldigheid tot stand zijn gekomen kunnen er geen rechten worden ontleent aan deze publicatie.

Laatst bijgewerkt op: 02-01-2020.

 

Contact

Psychologen Praktijk Oog
Bogert 10, 2e etage
5612 LZ Eindhoven
040 – 213 64 61
administratie@pp-oog.nl
Bereikbaar: ma t/m vr
van 9:00 – 17:00 uur

Disclaimer

De informatie op deze website komt tot stand onder verantwoorde-lijkheid van psychologenpraktijk Oog. Psychologenpraktijk Oog betracht de grootst mogelijke zorg bij de samenstelling van deze website... Lees verder ->