Zoek
relatie

Relatietherapie /
relatie APK

Onze relaties zijn onze belangrijkste bron voor gelukkig en zinvol leven. Daardoor zijn ze ook kwetsbaar. Liefdesrelaties zijn soms best ingewikkeld. We hebben allemaal gevoeligheden die voortkomen uit ons temperament, onze persoonlijke geschiedenis en ervaringen. We kunnen niet liefhebben zonder te kwetsen en gekwetst te worden. Het gaat er vooral om hoe we hiermee om gaan.

WAT HOUDT HET IN?

Er kunnen veel redenen zijn om in relatietherapie te gaan. Jullie lopen samen vast of de relatie staat op een laag pitje. Er is te veel afstand ontstaan en je bent elkaar kwijt. Er zijn vaak (steeds dezelfde?) ruzies en conflicten over (steeds dezelfde?) onderwerpen. Of je houd je in voor de goede vrede, maar dat voelt rot en alleen. Met relatietherapie wil je jullie relatie verbeteren en samen weer verbondenheid en plezier terugkrijgen. Het kan ook zijn dat je twijfelt of je nog verder met elkaar wilt. Of dat je wil op een goede manier uit elkaar. Ook dan is relatietherapie mogelijk.

RELATIETHERAPIE

De relatietherapie is gebaseerd op de methode EFT (Emotionally Focused Therapy). In de therapie verhelderen we de (negatieve) interactiepatronen die zijn ontstaan. Het negatieve patroon is het probleem geworden in je relatie. Ieder heeft daar een aandeel in. We kijken naar de logica in jullie stappen en zoeken naar de uitweg. Als je kunt zien dat het negatieve interactiepatroon jullie “vijand” is dan ontstaat er ruimte voor een nieuwe manier van omgaan met elkaar. Je ziet beter wat je zelf doet waarmee je je partner ongewild pijn doet, en je partner begint dat ook van zichzelf te zien. De sfeer tussen jullie verandert en er komt meer ruimte voor zachtheid en verbinding. Het fundament van de relatie wordt verstevigd en je durft elkaar meer te vertrouwen en emotioneel toe te laten. En gaan jullie straks meer echte verbinding voelen.

 

RELATIE APK

Tijdens de relatie APK reflecteer je op je relatie met als doel meer verbondenheid en begrip. In een drietal gesprekken krijgen we samen helder hoe jullie omgang en daarmee de relatie verloopt. Waar zitten pijnpunten? Waar zitten valkuilen? Hoe communiceren jullie met elkaar? Waar komt bepaald gedrag vandaan? Op zoek naar antwoorden hierop kun je samen actief dingen aanpakken en verbeteren.

De relatie APK is gebaseerd op de methode EFT (Emotionally Focused Therapy).

Praktische informatie

De relatie APK bevat 3 sessies van 75 minuten. 

Gesprekken vinden plaats op onze hoofdlocatie aan de Bogert 10 in Eindhoven en worden in overleg ingepland

Gezondheidscentrum Laan 7,
Laan der Vier Heemskinderen 7, 5664 TH Geldrop

Parklaan Tongelre,
Insulindelaan 132, 5613 BT Eindhoven

Huisartsencentrum, Heer van Scherpenzeelweg 11,
5731 EG Mierlo

HuisartsenPraktijk het Atrium,
Langstraat 1, 5664 GE Geldrop

Huisartsenpraktijk Engelsbergen,
Maria van Bourgondiëlaan 14, 5616 EE Eindhoven

Huisartsen Kastelenplein, Kastelenplein 172,
5653 LX Eindhoven

Gezondheidscentrum Achtse Barrier,
Fransebaan 586, 5627 RE Eindhoven

Medisch Centrum Aalsterweg (MCA),
Aalsterweg 183, 5644 RA Eindhoven

Psychologenpraktijk Oog, hoofdlocatie
Bogert 10, 2e etage, 5612 LZ Eindhoven