2019_OOG_INTERIEUR_00039

JONG VOLWASSENEN

(16 T/M 23 JAAR)

Wanneer je de 15 gepasseerd bent, ben je geen kind meer. Er wordt meer en meer verwacht dat je je verantwoordelijkheid neemt, dat je dingen steeds meer zelf doet en je moet behoorlijk wat keuzes maken over je toekomst. Maar, dat is allemaal makkelijker gezegd dan gedaan. En jij bent zeker niet de enige die daar wat hulp bij kan gebruiken!

WIJ KUNNEN JE HELPEN

Misschien worstel je met jezelf en/of met je omgeving? Zit je niet lekker in je vel en ben je somber of lusteloos? Wil je andere keuzes maken voor jezelf dan je ouders willen voor jou? Misschien wil je nog niet studeren en liever genieten van je vrijheid en van alles ontdekken, maar wordt dat thuis niet geaccepteerd en botst dat? Misschien heb je geen idee wat je wilt met je leven en welke volgende stap je zou moeten of willen zetten? Misschien vind je al die verantwoordelijkheid die je hoort te nemen overweldigend, vervelend en lastig? Misschien ervaar je in het proces naar volwassenheid dat je belemmerd wordt door gebeurtenissen uit je jeugd? Misschien schaam je je ervoor dat je het allemaal niet makkelijk vindt en ben je ervan overtuigd dat je alles alleen moet doen nu? Nou, wij kunnen je met zekerheid zeggen dat je echt niet de enige bent waarbij niet alles vanzelf gaat, of die dingen moeilijk vindt. Waarmee je ook worstelt, wij kunnen je erbij helpen.

Hoe kunnen we jou helpen?

Bij OOG werken diverse psychologen en therapeuten die verschillende behandelingen kunnen inzetten om je zo snel en zo goed mogelijk te helpen. Naast de welbekende 1-op-1 gesprekken met een therapeut, bieden we bijvoorbeeld ook relatietherapie met mensen uit je omgeving, zetten we EMDR in bij trauma’s of VR om bepaalde angsten te overwinnen en kan running therapie heel effectief zijn voor bepaalde processen. In het ene geval werk je individueel, in het andere geval werk je in groepen. 

Welke behandelingen er worden ingezet hangt natuurlijk af van jou. Wat zijn je klachten, wat heb je nodig, wat past bij jou, waar voel je je prettig bij? Op basis van jouw behoeften maken we een plan, stellen we doelen en zetten we een of meerdere behandelmethodieken in. Wat onze therapeuten en behandelingen allemaal gemeen hebben? We zijn oplossingsgericht en streven ernaar je zo snel en zo goed mogelijk te helpen met jouw vraagstuk, op een manier die bij jou past.

Wil jij onze hulp?

Meld je dan nu aan

Hoe kun je je aanmelden?

Je kunt je aanmelden voor hulp via het aanmeldformulier op onze website. Op basis van de informatie die je hier opgeeft, wordt er een psycholoog of therapeut gezocht die bij je past. Deze verdiept zich verder in je vraag en neemt zo snel mogelijk contact met je op voor een eerste afspraak. Hoe snel dit gaat, is afhankelijk van de wachttijden. Tijdens de eerste afspraak bespreekt je behandelaar een beknopt behandelvoorstel. In overleg met jou worden specifieke doelen voor de behandeling geformuleerd. Bij voorkeur betrekken we ook naasten bij je behandeling. Zij kunnen vaak hulp bieden aan ons en jou om je verder te helpen. Uiteraard doen we dat alleen in overleg en met toestemming van jou. Zodra de doelen zijn geformuleerd en het plan is gemaakt, ga je samen met je therapeut aan de slag. Aan het einde van de behandeling(en) wordt samen met jou bekeken in hoeverre de gestelde doelen zijn behaald.

intensievere hulp?

Het kan voorkomen dat je intensievere hulp nodig hebt dan wij je kunnen bieden. In dat geval zullen wij je, in overleg met jou en je huisarts, naar een andere instantie doorverwijzen. Ook zijn wij niet ingericht op het bieden van hulp in crisissituaties. In dat geval adviseren wij je om contact op te nemen met je huisarts of huisartsenpost.

Gezondheidscentrum Laan 7,
Laan der Vier Heemskinderen 7, 5664 TH Geldrop

Parklaan Tongelre,
Insulindelaan 132, 5613 BT Eindhoven

Huisartsencentrum, Heer van Scherpenzeelweg 11,
5731 EG Mierlo

HuisartsenPraktijk het Atrium,
Langstraat 1, 5664 GE Geldrop

Huisartsenpraktijk Engelsbergen,
Maria van Bourgondiëlaan 14, 5616 EE Eindhoven

Huisartsen Kastelenplein, Kastelenplein 172,
5653 LX Eindhoven

Gezondheidscentrum Achtse Barrier,
Fransebaan 586, 5627 RE Eindhoven

Medisch Centrum Aalsterweg (MCA),
Aalsterweg 183, 5644 RA Eindhoven

Psychologenpraktijk Oog, hoofdlocatie
Bogert 10, 2e etage, 5612 LZ Eindhoven