2019_OOG_INTERIEUR_00039

JONG VOLWASSENEN

(16 T/M 23 JAAR)

Wanneer je de 15 gepasseerd bent, is er een nieuwe leeftijdsfase aangebroken. Er wordt meer en meer verwacht dat je je verantwoordelijkheid neemt, dat je dingen steeds meer zelf doet en je moet behoorlijk wat keuzes maken over je toekomst. Maar, dat is allemaal makkelijker gezegd dan gedaan. En jij bent zeker niet de enige die daar wat hulp bij kan gebruiken!

WIJ KUNNEN JE HELPEN

Misschien worstel je op dit moment met jezelf of de omgeving? Dit kan door allerlei redenen komen. Zo kan het zijn dat je bijvoorbeeld niet lekker in je vel zit, somber of angstig bent. Misschien vind je het moeilijk om keuzes te maken? Ervaar je problemen in het contact met je ouders of je directie omgeving?  Of heb je geen idee wat je wil met je leven en welke volgende stap je zou moeten of willen zetten? Misschien wordt je overweldigd door alle verantwoordelijkheid die je voelt? Ervaar je in het proces naar volwassenheid dat je belemmerd wordt door gebeurtenissen uit het verleden? Schaam je je ervoor dat je het allemaal niet gemakkelijk vindt en ben je ervan overtuigd dat je alles alleen moet doen nu?  Of loop je tegen iets heel anders aan. Het is in ieder geval belangrijk dat je weet dat je niet de enige bent waarbij niet alles vanzelf gaat, of die dingen moeilijk vindt. Wij kijken graag hoe we jou kunnen helpen bij hetgeen waar je mee worstelt. 

Hoe kunnen we jou helpen?

Bij OOG werken verschillende therapeuten die zich graag willen inzetten om jou en/ of je gezin zo goed mogelijk te helpen. In het ene geval werk je individueel en in het andere geval (ook) met jouw gezin of in een groep. Er zijn veel verschillende vormen van behandeling. Welke behandelingen worden ingezet natuurlijk af van jou. Wat zijn je klachten, wat heb je nodig, wat past bij jou, waar voel je je prettig bij? Op basis van jouw behoeften maken we een plan, stellen we doelen en zetten we een of meerdere behandelvormen in. Wat onze therapeuten allemaal gemeen hebben? We kijken naar jou als persoon, we zijn oplossingsgericht en streven ernaar je zo snel en goed mogelijk te helpen met jouw vraag. Dit alles op een manier die bij jou past. Hierbij vinden we het belangrijk om jouw direct omgeving mee te nemen.

Wil jij onze hulp?

Meld je dan nu aan

Hoe kun je je aanmelden?

Je kunt je aanmelden voor hulp via het aanmeldformulier op onze website. Er zal dan telefonisch contact opgenomen worden om te kijken of de hulpvraag die je hebt bij ons past. Als we je de juiste hulp kunnen bieden wordt er een behandelaar gezocht die bij je past. Deze verdiept zich verder in je vraag en neemt zo snel mogelijk contact met je op voor een eerste afspraak. Hoe snel dit gaat, is afhankelijk van de wachttijden. Tijdens de eerste afspraak worden in overleg met jou specifieke doelen voor de behandeling geformuleerd. Bij voorkeur betrekken we ook ouders/ verzorgers of andere naasten bij je behandeling. Zij kunnen vaak hulp bieden aan ons en jou om je verder te helpen. Uiteraard doen we dat alleen in overleg en met toestemming van jou. Zodra de doelen zijn geformuleerd en het plan is gemaakt, ga je samen met je behandelaar aan de slag. Tijdens en aan het einde van de behandeling(en) wordt samen met jou bekeken in hoeverre de gestelde doelen zijn behaald.

intensievere hulp?

Het kan voorkomen dat je intensievere hulp nodig hebt dan wij je kunnen bieden. In dat geval zullen wij je, in overleg met jou en je huisarts, naar een andere instantie doorverwijzen. Ook zijn wij niet ingericht op het bieden van hulp in crisissituaties. In dat geval adviseren wij je om contact op te nemen met je huisarts of huisartsenpost.

Gezondheidscentrum Laan 7,
Laan der Vier Heemskinderen 7, 5664 TH Geldrop

Parklaan Tongelre,
Insulindelaan 132, 5613 BT Eindhoven

Huisartsencentrum, Heer van Scherpenzeelweg 11,
5731 EG Mierlo

HuisartsenPraktijk het Atrium,
Langstraat 1, 5664 GE Geldrop

Huisartsenpraktijk Engelsbergen,
Maria van Bourgondiëlaan 14, 5616 EE Eindhoven

Huisartsen Kastelenplein, Kastelenplein 172,
5653 LX Eindhoven

Gezondheidscentrum Achtse Barrier,
Fransebaan 586, 5627 RE Eindhoven

Medisch Centrum Aalsterweg (MCA),
Aalsterweg 183, 5644 RA Eindhoven

Psychologenpraktijk Oog, hoofdlocatie
Bogert 10, 2e etage, 5612 LZ Eindhoven