Als je aanstaande ouder bent, of ouder van een jong kind, komt er veel op je af. Het kan behoorlijk stressvol zijn en mogelijkerwijs ervaar je gevoelens van onzekerheid of machteloosheid. Zeker als een zwangerschap of de ontwikkeling van je kind niet verloopt zoals je gewenst of verwacht had. Dit kan de relatie tussen jou en je kind onder druk zetten.
Misschien ervaar je angst, stress of somberheid rondom de zwangerschap of de eerste periode na de bevalling? Misschien kun je niet genieten van het ouderschap en heb je zorgen over de hechting? Misschien heb je een traumatische ervaring gehad tijdens je zwangerschap of heb je te maken met verlies zoals een miskraam of overlijden? Misschien heeft je eigen psychische toestand invloed op de opvoeding van je kind? Misschien is er sprake van ontwikkelingsproblemen bij je kind of onverklaarbaar gedrag zoals slaap- of eetproblemen, angstig of driftig gedrag, veel huilen, snel overstuur zijn of problemen met contact maken? Misschien is het wel iets heel anders. Wat het ook is dat even niet zo goed gaat of wat je moeilijk vindt, wij kunnen je erbij helpen.
Bij OOG werkt een aantal deskundige, professionele en zeer ervaren therapeuten die expert zijn op het gebied van IMH, dat staat voor Infant Mental Health. Ons IMH-team is gespecialiseerd in zorg voor aanstaande of jonge ouders en hun baby’s, peuters en kleuters. Bij de behandelingen staat de ouder-kindrelatie centraal. Die relatie begint al bij de bevruchting. Vanaf dat moment zit er een kindje in je buik, een levend wezen. Ieder kind ontwikkelt zich vanaf dat moment in relatie met de ouders en/of verzorgers. Juist die relatie is van groot belang voor de verdere ontwikkeling van kinderen.
Wanneer je als aanstaande of jonge ouder bepaalde gevoelens ervaart, dingen meemaakt of meegemaakt hebt die van invloed zijn op de relatie met je kind of de opvoeding, of wanneer je merkt dat je kind bepaalde gedragingen heeft waarvan je niet goed weet wat je ermee aan moet, dan kan het IMH team jou én je kind hiermee helpen. Met als vertrekpunt de veerkracht en de mogelijkheden van jou als ouder en die van je kind, gaan we samen actief op zoek naar oplossingen en antwoorden, zodat jij en je kind weer op eigen kracht verder kunnen.
Je kunt je aanmelden voor hulp via het aanmeldformulier op onze website. Op basis van de informatie die je hier opgeeft, krijg je een behandelaar toegewezen. De behandelaar verdiept zich verder in je vraag en neemt zo snel mogelijk contact met je op voor een eerste afspraak. Hoe snel dit gaat, is afhankelijk van de wachttijden.
Tijdens de eerste afspraak bespreekt je behandelaar een beknopt behandelvoorstel en worden er samen met jou specifieke doelen voor de behandeling geformuleerd. Dan gaan jullie aan de slag! Aan het einde van de behandeling(en) wordt samen met jou bekeken in hoeverre de gestelde doelen zijn behaald.
Het kan voorkomen dat je intensievere hulp nodig hebt dan wij je kunnen bieden. In dat geval zullen wij je, in overleg met jou en je huisarts, naar een andere instantie doorverwijzen. Ook zijn wij niet ingericht op het bieden van hulp in crisissituaties. In dat geval adviseren wij je om contact op te nemen met je huisarts of huisartsenpost.
OOG Psychologen Eindhoven
Bogert 10, 2e etage
5612 LZ Eindhoven
040 – 213 64 61
OOG Psychologen Helmond
Kasteel-Traverse 82A
5701 NR Helmond
0492 – 87 10 00
administratie@pp-oog.nl
genderteamzuidnl@pp-oog.nl
Bereikbaar: ma t/m vr
van 9:00 – 17:00 uur
Gezondheidscentrum Laan 7,
Laan der Vier Heemskinderen 7, 5664 TH Geldrop
Parklaan Tongelre,
Insulindelaan 132, 5613 BT Eindhoven
Huisartsencentrum, Heer van Scherpenzeelweg 11,
5731 EG Mierlo
HuisartsenPraktijk het Atrium,
Langstraat 1, 5664 GE Geldrop
Huisartsenpraktijk Engelsbergen,
Maria van Bourgondiëlaan 14, 5616 EE Eindhoven
Huisartsen Kastelenplein, Kastelenplein 172,
5653 LX Eindhoven
Gezondheidscentrum Achtse Barrier,
Fransebaan 586, 5627 RE Eindhoven
Medisch Centrum Aalsterweg (MCA),
Aalsterweg 183, 5644 RA Eindhoven
Psychologenpraktijk Oog, hoofdlocatie
Bogert 10, 2e etage, 5612 LZ Eindhoven