2019_OOG_INTERIEUR_00052

Online behandeling

In onze online poli vindt het contact plaats via beeldbellen en kun je zelf online aan de slag. Waar jij wil, zonder reistijd en een maximale wachttijd van 3 weken tot intake gesprek. Zo kan je samen met ons snel aan de slag met je doelen.

Wat houdt online behandeling in?

Als je bij ons een online behandeling volgt dan worden de gesprekken met jouw behandelaar, een GZ-psycholoog, gecombineerd met online modules, dagboeken en een zelfhulpcatalogus. Door deze combinatie wordt er samen aan jouw doelen gewerkt, maar kan je er ook zelf mee aan de slag. Je hebt dus veel eigen regie, maar er wordt ook van je verwacht dat je hiermee actief aan de slag gaat. Als je wilt, kunnen ook jouw naasten betrokken worden en deelnemen aan gesprekken en online modules.

Voor wie is de online poli?

In principe kan iedereen van 16 jaar of ouder terecht voor onze online behandeling. Wat van
belang is, is dat de gehele behandeling online zal plaatsvinden. Je hebt dus wel een laptop,
tablet of telefoon met internetverbinding nodig. De online behandelmodules zijn in het
Nederlands dus je moet wel de Nederlandse taal machtig zijn.

Wat zijn de voordelen van de online poli?

Het voordeel van de online poli is dat de gesprekken met een GZ-psycholoog gecombineerd worden met online modules. Zo kun je buiten de sessies ook zelf aan de slag. Daarnaast vinden de gesprekken plaats vanuit jouw vertrouwde omgeving kunnen. We weten dat er veelal lange wachttijden zijn om met je behandeling te kunnen starten. Wij streven naar een maximale wachttijd van 3 weken.

Wij werken met de volgende therapie vormen

– Cognitieve gedragstherapie
– Acceptance and Commitment therapie
– Oplossingsgerichte therapie
– EMDR

Praktische informatie

Je kunt je aanmelden voor behandeling via het aanmeldformulier op onze website. Op basis van de informatie die je hier opgeeft, wordt er een behandelaar gezocht die bij je past. Deze verdiept zich verder in je hulpvraag en neemt zo snel mogelijk contact met je op voor een eerste afspraak. Hoe snel dit gaat, is afhankelijk van de wachttijden. Tijdens de eerste afspraak bespreekt je behandelaar een beknopt behandelvoorstel. In overleg met jou worden specifieke doelen voor de behandeling geformuleerd. Bij voorkeur betrekken we ook naasten bij je behandeling. Zij kunnen vaak hulp bieden aan ons en jou om je verder te helpen. Uiteraard doen we dat alleen in overleg en met toestemming van jou. Zodra de doelen zijn geformuleerd en het plan is gemaakt, ga je samen met je therapeut aan de slag. Gedurende jouw behandeling evalueren we geregeld of we het juiste doen en jij verder geholpen wordt. Wanneer nodig passen we het behandelplan aan.

Wil je meer weten over de kosten van een behandeling? Klik dan hier. Om in aanmerking te komen voor een vergoeding, heb je een verwijsbrief nodig van je huisarts.

Gezondheidscentrum Laan 7,
Laan der Vier Heemskinderen 7, 5664 TH Geldrop

Parklaan Tongelre,
Insulindelaan 132, 5613 BT Eindhoven

Huisartsencentrum, Heer van Scherpenzeelweg 11,
5731 EG Mierlo

HuisartsenPraktijk het Atrium,
Langstraat 1, 5664 GE Geldrop

Huisartsenpraktijk Engelsbergen,
Maria van Bourgondiëlaan 14, 5616 EE Eindhoven

Huisartsen Kastelenplein, Kastelenplein 172,
5653 LX Eindhoven

Gezondheidscentrum Achtse Barrier,
Fransebaan 586, 5627 RE Eindhoven

Medisch Centrum Aalsterweg (MCA),
Aalsterweg 183, 5644 RA Eindhoven

Psychologenpraktijk Oog, hoofdlocatie
Bogert 10, 2e etage, 5612 LZ Eindhoven