Search
2019_OOG_INTERIEUR_00048

Individuele behandeling

Wanneer individuele behandeling wordt ingezet werk je, veelal in 1 op 1 gesprekken, met je behandelaar aan de doelen die je samen hebt vastgesteld. 

Wat HOUDT HET IN?

Veelal zijn de gesprekken 1 op 1 zoals de naam al doet vermoeden, indien gewenst kunnen deze worden aangevuld met betrokkenheid van naasten. Als de therapie bedoeld is voor kinderen jonger dan 16 jaar, worden de ouders sowieso betrokken en zijn ze mogelijkerwijs aanwezig tijdens de behandelingen

Afhankelijk van de behandeldoel(en) kunnen diverse methoden worden. Vanzelfsprekend wordt dit bij je intake uitgebreid uitgelegd en besproken.

Voorbeelden van veelvoorkomende behandelmethoden zijn:

Oplossingsgerichte therapie: een vorm van hulpverlening die gericht is op het benutten van de sterke kanten en hulpbronnen van de cliënt.
Samen met de hulpverlener onderzoekt de cliënt welke vaardigheden hij al in huis heeft om de problemen aan te pakken.

Cognitieve gedragstherapie: een vorm van therapie die actief en doelgericht is. Cognitieve gedragstherapie is een behandeling die je samen met een therapeut doet. Samen breng je je problemen in kaart, ga je aan de slag om je doelen te bereiken en de controle over je problemen te vergroten. Door samen na te denken, dingen uit te zoeken en proberen, verander je gedachten en gedrag die jou in de weg staan.

Speltherapie: een vorm van therapie voor kinderen/ jongeren waarbij spel als middel wordt gebruikt door de hulpverlener om een kind/ jongere te begrijpen en de problemen die de ontwikkeling belemmeren, te verhelpen of te verminderen.

Systeemtherapie: wordt ook wel relatie-en gezinstherapie genoemd. Het belangrijkste kenmerk van systeemtherapie is dat belangrijke naasten zoals de partner, kinderen, broer, zus, ouders, buren, vrienden of collega’s betrokken worden bij de therapie. Tijdens de therapie is er veel aandacht voor onderlinge interactiepatronen en de verbetering hiervan.

Virtual Reality: VR is een techniek waarbij je door het opzetten van een VR-bril in een virtuele omgeving komt.
In deze omgeving, waarin de echte wereld is nagemaakt, kun je oefenen met verschillende situaties.

EMDR: Eye Movement Desensitization and Reprocessing, afgekort tot EMDR, is een therapie voor mensen die last blijven houden van een schokkende ervaring, zoals een ongeval, verlies, seksueel geweld of een geweldsincident. De therapeut zal vragen de gebeurtenis opnieuw voor de geest te halen. Maar nu gebeurt dit in combinatie met een afleidende stimulus. Tijdens EMDR-therapie wordt er een verwerkingsproces opgestart. Door EMDR zullen langzamerhand de herinneringen aan kracht en emotionele lading verliezen.

Praktische informatie

Gesprekken vinden plaats op een van onze locaties of online en worden in overleg ingepland.

Gezondheidscentrum Laan 7,
Laan der Vier Heemskinderen 7, 5664 TH Geldrop

Parklaan Tongelre,
Insulindelaan 132, 5613 BT Eindhoven

Huisartsencentrum, Heer van Scherpenzeelweg 11,
5731 EG Mierlo

HuisartsenPraktijk het Atrium,
Langstraat 1, 5664 GE Geldrop

Huisartsenpraktijk Engelsbergen,
Maria van Bourgondiëlaan 14, 5616 EE Eindhoven

Huisartsen Kastelenplein, Kastelenplein 172,
5653 LX Eindhoven

Gezondheidscentrum Achtse Barrier,
Fransebaan 586, 5627 RE Eindhoven

Medisch Centrum Aalsterweg (MCA),
Aalsterweg 183, 5644 RA Eindhoven

Psychologenpraktijk Oog, hoofdlocatie
Bogert 10, 2e etage, 5612 LZ Eindhoven