Zoek
mindfullness-oog-psychologen-eindhoven2

Mindfulness (MBCT)

Steeds meer mensen, óók kinderen, hebben last van stress en zijn niet altijd opgewassen tegen alle prikkels om hen heen. Aandachttraining is een praktische training waarbij je leert om met verschillende ‘weersomstandigheden’ in je leven om te gaan.

WAT HOUDT HET IN?

De aandacht wordt getraind en gericht op het NU. Wat ervoor kan zorgen dat je jezelf makkelijker tot rust kunt brengen, beter om kunt gaan met lastige gevoelens, minder piekert en jezelf beter kunt concentreren. “Wat je aandacht geeft groeit”. Een welbekend gezegde dat niet voor niets bestaat. Hoe meer je denkt aan die vervelende gebeurtenis, hoe naar je je voelt of hoe vervelend het is dat het regent. Des te groter het voor je wordt en hoe meer last je daarvan ervaart. In deze therapie leer je je aandacht te verleggen, waardoor je pijn kunt verlichten en gemakkelijker door het leven kunt gaan.

Ook jongeren hebben het vaak (te) druk en er komt heel veel op hen af. Jongeren kunnen het gevoel hebben veel te moeten, van zichzelf, van school, soms ook van hun ouders, leeftijdsgenoten en van de maatschappij. Ze staan voortdurend ‘aan’, staan voor allerlei uitdagingen en kunnen hierbij veel stress ervaren. Dit kan zich o.a. uiten in een ‘vol hoofd’, depressieve of angstige gevoelens, piekergedachten, onzekerheid, overspoeld worden door emoties en de vele prikkels in en om zich heen moeilijk verwerkt krijgen.

De training bestaat voornamelijk uit oefeningen en die bespreken. Het betreft aandacht oefeningen gericht op ademhaling, lichamelijke gewaarwordingen, bewegingen, geluiden, dagelijkse activiteiten, gedachten en moeilijkheden.

Praktische informatie

De therapie voor volwassenen bestaat uit 8 groepsbijeenkomsten van 2,5 uur. Voorafgaand aan de therapie vindt een intakegesprek plaats met de trainer. 
De therapie voor jongeren (15-18 jaar) wordt gegeven in groepen van 4 tot 6 jongeren en bestaat uit 8 sessies van 1,5 uur. Voorafgaand aan de therapie vindt een intakegesprek plaats met de trainer.

Voor beide groepen vinden de sessies plaats op onze hoofdlocatie aan de Bogert 10 in Eindhoven.

Gezondheidscentrum Laan 7,
Laan der Vier Heemskinderen 7, 5664 TH Geldrop

Parklaan Tongelre,
Insulindelaan 132, 5613 BT Eindhoven

Huisartsencentrum, Heer van Scherpenzeelweg 11,
5731 EG Mierlo

HuisartsenPraktijk het Atrium,
Langstraat 1, 5664 GE Geldrop

Huisartsenpraktijk Engelsbergen,
Maria van Bourgondiëlaan 14, 5616 EE Eindhoven

Huisartsen Kastelenplein, Kastelenplein 172,
5653 LX Eindhoven

Gezondheidscentrum Achtse Barrier,
Fransebaan 586, 5627 RE Eindhoven

Medisch Centrum Aalsterweg (MCA),
Aalsterweg 183, 5644 RA Eindhoven

Psychologenpraktijk Oog, hoofdlocatie
Bogert 10, 2e etage, 5612 LZ Eindhoven