Zoek
2019_OOG_INTERIEUR_00057

KIND EN JEUGD

(5 T/M 15 JAAR)

Bij ieder mens, jong of oud, gaan er dingen goed en soms wat minder goed in het leven. Als er dingen minder goed gaan of er dingen zijn die je moeilijk vindt, kan het fijn zijn om daar wat hulp bij te krijgen.

WIJ KUNNEN JE HELPEN

Misschien pieker je veel, ben je snel boos, vaak verdrietig of een beetje angstig voor dingen? Misschien vind je het lastig om vrienden te maken, heb je moeite met grote veranderingen of kun je je slecht concentreren? Misschien word je gepest of pest je zelf anderen? Misschien heb je wel iets heel naars mee gemaakt; is je opa gestorven, heb je een ongeluk gehad of zijn je ouders gescheiden? Misschien is het wel iets heel anders. Wat het ook is dat even niet zo goed gaat of wat je moeilijk vindt, wij kunnen je erbij helpen.

WE GAAN ER SAMEN VOOR

Bij OOG werken psychologen en therapeuten. Een psycholoog of therapeut is gewend om met kinderen, jongeren en hun ouders te praten. Ze noemen een psycholoog of therapeut ook wel eens vertrouwenspersoon, omdat je tegen een psycholoog of therapeut alles in vertrouwen kunt vertellen. Dat betekent dat zij wat ze met jou bespreken niet door mogen vertellen of er met andere mensen over mogen praten zonder jouw toestemming.

 

Een psycholoog of therapeut praat met jou over dingen die goed gaan in je leven, maar ook over de dingen die niet zo goed gaan of die je moeilijk vindt. Daar proberen ze je bij te helpen. 

Samen met jou en je ouders kijken ze wat het beste bij jou past om ervoor te zorgen dat je leven wat fijner of makkelijker wordt. Soms helpt het alleen al om erover te praten, soms geven ze tips aan jou en je ouders, soms ga je aan de slag in een groepje met anderen kinderen of jongeren en/of krijg je kleine opdrachten mee die je thuis of op school kunt doen. Er is heel veel mogelijk! Het belangrijkste is dat het bij je past en het je gaat helpen. Daar gaan we samen voor!

Wil jij onze hulp?

Meld je dan nu aan

Hoe kun je je aanmelden?

Je kunt je aanmelden voor hulp via het aanmeldformulier op onze website. Op basis van de informatie die je hier opgeeft, krijg je een behandelaar toegewezen. De behandelaar verdiept zich verder in je vraag en neemt zo snel mogelijk contact met je op voor een eerste afspraak. Hoe snel dit gaat, is afhankelijk van de wachttijden.

Tijdens de eerste afspraak bespreekt je behandelaar een beknopt behandelvoorstel en worden er samen met jou specifieke doelen voor de behandeling geformuleerd. Dan gaan jullie aan de slag! Aan het einde van de behandeling(en) wordt samen met jou bekeken in hoeverre de gestelde doelen zijn behaald.

Ik wil niet dat mijn ouders dit weten

Als je vijftien jaar of jonger bent, is het voor een psycholoog verplicht om aan allebei je ouders toestemming te vragen om je te helpen. Als we deze toestemming niet krijgen, is het heel lastig voor ons om jou te helpen. Wil je écht niet dat je ouders weten dat je hulp nodig hebt? Ga dan praten met een vertrouwenspersoon of leraar die je vertrouwt. Je kunt natuurlijk ook (anoniem) bellen met de kindertelefoon via: 0800-0432 of kijk op hun website.

intensievere hulp?

Het kan voorkomen dat je intensievere hulp nodig hebt dan wij je kunnen bieden. In dat geval zullen wij je, in overleg met jou en je huisarts, naar een andere instantie doorverwijzen. Ook zijn wij niet ingericht op het bieden van hulp in crisissituaties. In dat geval adviseren wij je om contact op te nemen met je huisarts of huisartsenpost.

Gezondheidscentrum Laan 7,
Laan der Vier Heemskinderen 7, 5664 TH Geldrop

Parklaan Tongelre,
Insulindelaan 132, 5613 BT Eindhoven

Huisartsencentrum, Heer van Scherpenzeelweg 11,
5731 EG Mierlo

HuisartsenPraktijk het Atrium,
Langstraat 1, 5664 GE Geldrop

Huisartsenpraktijk Engelsbergen,
Maria van Bourgondiëlaan 14, 5616 EE Eindhoven

Huisartsen Kastelenplein, Kastelenplein 172,
5653 LX Eindhoven

Gezondheidscentrum Achtse Barrier,
Fransebaan 586, 5627 RE Eindhoven

Medisch Centrum Aalsterweg (MCA),
Aalsterweg 183, 5644 RA Eindhoven

Psychologenpraktijk Oog, hoofdlocatie
Bogert 10, 2e etage, 5612 LZ Eindhoven