Zoek
2019_OOG_EXTERIEUR_00179

Nieuws

Inloopgroepen Positieve Gezondheid

Ben je 18 jaar of ouder en wordt je verwezen naar onze praktijk via je huisarts/ praktijkondersteuner en is je huisartsenpraktijk aangesloten bij DOH, PoZoB of SGE? (Samen DSP), dan is onderstaande informatie wellicht interessant voor jou.

Sta je (al) op onze wachtlijst? In de tijd dat je moet wachten kun je via je huisarts deel nemen aan een nieuwe aanbod voor psychische hulp. Je kunt je daarvoor zelf aanmelden als het je interessant lijkt via de website https://www.dsp-zorg.nl/cursussen.

Het programma heet: inloopgroepen Positieve Gezondheid.

Bij deze groepen kun je meteen aan de slag met wat voor jou belangrijk is rondom jouw mentale en fysieke gezondheid. Het programma van de Inloopgroepen Positieve Gezondheid bestaat uit 6 bijeenkomsten die los van elkaar gevolgd kunnen worden, al  is het natuurlijk ook mogelijk (en aan te raden) om ze allemaal te volgen. Zo kun je (her)ontdekken wat je daarin belangrijk vindt, waar je zou willen én wat je kunt gaan doen. Zo kom je eerder in je kracht en openen zich andere mogelijkheden om je welzijn en welbevinden te verhogen.

De 6 thema’s zijn gebaseerd om het gedachtengoed van Positieve Gezondheid:

1. Dagelijks functioneren

2. Kwaliteit van leven

3. Lichaamsfuncties

4. Meedoen

5. Mentaal welbevinden

6. Zingeving en waardevol leven

Via deze link https://www.youtube.com/watch?v=9SjohRY8bH0 kun je in een filmpje zien hoe het programma werkt. En in bijgevoegde folder kun je nog meer informatie vinden.

De inloopgroepen worden zowel online als ook fysiek op verschillende locaties in de regio aangeboden.  Meer informatie en aanmelden kan op de website https://www.dsp-zorg.nl/cursussen. We vragen aan de deelnemers om vooraf de vragenlijst ‘Positieve Gezondheid’ op www.mijnpositievegezondheid.nl in te vullen.

Gezondheidscentrum Laan 7,
Laan der Vier Heemskinderen 7, 5664 TH Geldrop

Parklaan Tongelre,
Insulindelaan 132, 5613 BT Eindhoven

Huisartsencentrum, Heer van Scherpenzeelweg 11,
5731 EG Mierlo

HuisartsenPraktijk het Atrium,
Langstraat 1, 5664 GE Geldrop

Huisartsenpraktijk Engelsbergen,
Maria van Bourgondiëlaan 14, 5616 EE Eindhoven

Huisartsen Kastelenplein, Kastelenplein 172,
5653 LX Eindhoven

Gezondheidscentrum Achtse Barrier,
Fransebaan 586, 5627 RE Eindhoven

Medisch Centrum Aalsterweg (MCA),
Aalsterweg 183, 5644 RA Eindhoven

Psychologenpraktijk Oog, hoofdlocatie
Bogert 10, 2e etage, 5612 LZ Eindhoven