Zoeken
2019_OOG_INTERIEUR_00036

VOLWASSENEN

(24+ JAAR)

Iedereen ervaart wel eens klachten of loopt tegen dingen aan waarbij een beetje hulp heel welkom is. Soms zijn de klachten medisch van aard en kan een arts helpen, soms is het voldoende om met een bekende te praten of te sparren. Soms is er meer of iets anders aan de hand en kun je de hulp van een psycholoog of therapeut goed gebruiken.

WIJ KUNNEN JE HELPEN

Misschien zit je niet lekker in je vel. Ben je somber en lusteloos? Misschien ben je prikkelbaar, geïrriteerd, gefrustreerd, angstig of snel agressief en wil je daar wat aan doen? Misschien heb je last van gebeurtenissen uit je verleden en/of heb je een traumatische ervaring gehad die je achtervolgt? Misschien ervaar je problemen in relaties of heb je een conflict met dierbaren? Misschien ben je uitgevallen op je werk en weet je niet hoe nu verder? Misschien ben jijzelf of is iemand in je omgeving chronisch ziek en vind je het moeilijk om hiermee om te gaan? Misschien heb je lichamelijke klachten waar geen medische diagnose voor te stellen is? Misschien is het wel iets heel anders. Wat het ook is dat even niet zo goed gaat of wat je moeilijk vindt, wij kunnen je erbij helpen.

Hoe kunnen we je helpen?

Bij OOG werken diverse psychologen en therapeuten die aanvullende methodieken en disciplines beheersen. Dat betekent dat we een breed scala aan behandelingen in kunnen zetten om je zo snel en zo goed mogelijk te helpen. Naast cognitieve gedragstherapie, waarbij je gesprekken voert met een psycholoog of therapeut, bieden we bijvoorbeeld ook gedrags- of relatietherapie, zetten we EMDR in bij trauma’s of VR om bepaalde angsten te overwinnen en kan running therapie heel effectief zijn voor bepaalde processen. In het ene geval werk je individueel, in het andere geval werk je in groepen. 

Welke behandelingen er worden ingezet hangt natuurlijk van jou af. Wat zijn je klachten, wat heb je nodig, wat past bij jou, waar voel je je prettig bij? Op basis van jouw behoeften maken we een plan, stellen we doelen en zetten we een of meerdere behandelmethodieken in. Wat onze therapeuten en behandelingen allemaal gemeen hebben? We zijn oplossingsgericht en streven ernaar je zo snel en zo goed mogelijk te helpen met jouw vraagstuk, op een manier die bij jou past en waarin je zoveel mogelijk zelf de regie hebt.

                                                                                                                      CLIËNTROUTES 

Bij OOG werken we met de cliëntroutes Mono Basis, Mono Specialistisch en Multi Specialistisch.
Basis GGz is bedoeld voor lichte tot matige psychische klachten, specialistische GGz voor complexere problematiek, waarbij je meer klachten tegelijkertijd hebt of je klachten geregeld terugkomen.

Bij OOG werken we op generalistische wijze.
Dat wil zeggen dat je start in de cliëntroute Mono Basis. Deze cliëntroute duurt een half jaar en bevat 14 afspraken.

Indien echter uit de intake naar voren komt dat de problematiek complexer is, dan zal de cliëntroute Mono Specialistisch of Multi Specialistisch ingezet worden.
De cliëntroutes Mono Specialistisch en Multi Specialistisch kunnen uiteindelijk één jaar duren en hebben maximaal 45 afspraken.
Het verschil tussen Mono en Multi is dat bij Multi meerdere disciplines worden ingezet bij de behandeling.

Met je behandelaar spreek je af welke behandeling het meest passend is, op welke manier jullie contact hebben en op welke wijze jij de regie in je eigen behandeling kan nemen. Jij en jouw hulpvraag staan immers centraal.
Na de intake stel je met de behandelaar jouw behandelovereenkomst op. Hierin wordt vastgelegd welke behandeling plaats zal gaan vinden, welke behandelaar/behandelaren betrokken is/zijn, wat de duur is van je behandeling, hoe veel afspraken ongeveer plaats zullen gaan vinden en wanneer evaluatiemomenten plaatsvinden. Uiteraard worden hierin ook wederzijdse verwachtingen besproken en vastgelegd.
Naast de afspraken met je behandelaar, kun je ook gebruik maken van online modules. Ook na afronding van je behandeling, kun je gebruik blijven maken van deze online modules.

Wil jij onze hulp?

Meld je dan nu aan

Hoe kun je je aanmelden?

Je kunt je aanmelden voor hulp via het aanmeldformulier op onze website. Op basis van de informatie die je hier opgeeft, wordt er een psycholoog of therapeut gezocht die bij je past. Deze verdiept zich verder in je vraag en neemt zo snel mogelijk contact met je op voor een eerste afspraak. Hoe snel dit gaat, is afhankelijk van de wachttijden. Tijdens de eerste afspraak bespreekt je behandelaar een beknopt behandelvoorstel. In overleg met jou worden specifieke doelen voor de behandeling geformuleerd. Bij voorkeur betrekken we ook naasten bij je behandeling. Zij kunnen vaak hulp bieden aan ons en jou om je verder te helpen. Uiteraard doen we dat alleen in overleg en met toestemming van jou. Zodra de doelen zijn geformuleerd en het plan is gemaakt, ga je samen met je therapeut aan de slag. Aan het einde van de behandeling(en) wordt samen met jou bekeken in hoeverre de gestelde doelen zijn behaald.

intensievere hulp?

Het kan voorkomen dat je intensievere hulp nodig hebt dan wij je kunnen bieden. In dat geval zullen wij je, in overleg met jou en je huisarts, naar een andere instantie doorverwijzen. Ook zijn wij niet ingericht op het bieden van hulp in crisissituaties. In dat geval adviseren wij je om contact op te nemen met je huisarts of huisartsenpost.

Gezondheidscentrum Laan 7,
Laan der Vier Heemskinderen 7, 5664 TH Geldrop

Parklaan Tongelre,
Insulindelaan 132, 5613 BT Eindhoven

Huisartsencentrum, Heer van Scherpenzeelweg 11,
5731 EG Mierlo

HuisartsenPraktijk het Atrium,
Langstraat 1, 5664 GE Geldrop

Huisartsenpraktijk Engelsbergen,
Maria van Bourgondiëlaan 14, 5616 EE Eindhoven

Huisartsen Kastelenplein, Kastelenplein 172,
5653 LX Eindhoven

Gezondheidscentrum Achtse Barrier,
Fransebaan 586, 5627 RE Eindhoven

Medisch Centrum Aalsterweg (MCA),
Aalsterweg 183, 5644 RA Eindhoven

Psychologenpraktijk Oog, hoofdlocatie
Bogert 10, 2e etage, 5612 LZ Eindhoven