Zomeraanbod Mindfulness Oog voor Groei

 

Zomeraanbod Mindfulness Oog voor Groei

Wat houdt het zomeraanbod mindfulness in? Mindfulness, of opmerkzaamheid, gaat om aandacht. Dat wil simpel zeggen: je aandacht op een vriendelijke manier (leren) richten op dat wat nu is. En je minder te laten meeslepen door zorgen over het verleden of de toekomst. Met behulp van begeleide aandachtgerichte oefeningen en meditaties, gericht op adem, lichaam, gedachten en stemming krijgen we weer meer contact met onszelf en onze innerlijke rust. We staan ook stil bij hoe je in het leven van alledag zorg kan dragen voor je eigen batterij en energiebalans. De dag wordt begeleid door Geertrui Gardeyn, ervaren Mindfulnesstrainer (MBCT) en GZ-psycholoog.

 

Thema dag ‘Compassie’ op vrijdag 25 augustus

“De zomer is voor veel mensen een tijd van vakantie en ontspanning; de drukte van alledag kan/mag op een lager pitje en er is mogelijk meer tijd en ruimte om onze batterij weer op te laden. Soms weet je echter niet zo goed meer hoe je een gezonde balans tussen in- en ontspanning kunt (her)vinden. Of je komt er onvoldoende aan toe. Soms ligt onze lat te hoog, zijn we wat verloren geraakt in de automatische piloot of de drukte van de dag. Hierdoor ervaren we teveel stress en spanning.

Een sleutel om hier anders mee om te leren gaan, is weer meer contact krijgen met onze behoeften.  Dit kan door bewuster te worden, van wat er in het huidige moment is, bewust worden van onze gedachten, emoties en lichamelijke en zintuigelijke gewaarwordingen. En daar op een vriendelijke manier aandacht aan te (leren) schenken, zonder oordeel of (zelf)kritiek. We oefenen met compassie.

Op deze dag staan we hierbij stil, verlangzamen we en geven onszelf bewust tijd en ruimte.

Voor wie:

Iedereen die bewust tijd voor zichzelf wil maken is welkom, of je nu wilt kennismaken met mindfulness of opfrissen. Twijfel je over deelname neem dan contact op met onze praktijk.

Programma:

Vanaf 9.30u welkom 10.00u start deel 1 12.30u lunch 14.00u start deel 2 16.00u afsluiting

Kosten:

€135,00 inclusief koffie, thee water en iets lekkers en een heerlijke lunch. Er geldt een minimum van 7 deelnemers en maximum van 12 deelnemers.

Locatie:

We zijn te gast bij De Verbindende Factor in Nuenen. Voor de lunch zijn we te gast bij de ernaast gelegen horecagelegenheid De Watermolen van Opwetten

Benodigd:

Er zijn een beperkt aantal matjes/kussens beschikbaar. Als je eigen materialen hebt, deze graag mee nemen. Draag gemakkelijk zittende kleding.

Vervolg:

Voor wie nog intensiever aan de slag wil, bieden we in het najaar ook de MBCT (mindfulness based cognitive therapy) ofwel de traditionele mindfulnesstherapie aan. Voor meer info hierover: zie Oog voor Groei op de website of neem contact op met onze praktijk.

Contact

Psychologen Praktijk Oog
Bogert 10, 2e etage
5612 LZ Eindhoven
040 – 213 64 61
administratie@pp-oog.nl
Bereikbaar: ma t/m vr
van 9:00 – 17:00 uur

Disclaimer

De informatie op deze website komt tot stand onder verantwoorde-lijkheid van psychologenpraktijk Oog. Psychologenpraktijk Oog betracht de grootst mogelijke zorg bij de samenstelling van deze website... Lees verder ->