Verder kijken met Oog: My Skinny Sister

De volgende film die we gaan bekijken binnen Verder kijken met Oog is:

“My skinny Sister op woendag 5 oktober 19.30 uur.

Samen op een andere manier kijken naar mooie en betekenisvolle films.

 

my-skinny-sisiter“My skinny sister”

Een speciale vertoning van My Skinny Sister, met nagesprek.

Geert Korsten, relatie- en gezinstherapeut verbonden aan Psychologenpraktijk Oog geeft bezoekers de mogelijkheid de ervaring van de film te laten bezinken en met elkaar in gesprek te gaan na afloop van de film.

Net als veel ander zussen hebben Stella en Katja een ingewikkelde, maar liefdevolle relatie. Katja, een slanke, knappe kunstschaatsster, heeft zich onderworpen aan een gedisciplineerde levensstijl en is het lievelingetje van haar drukke ouders, terwijl de onzekere, twaalfjarige Stella in de schaduw staat van haar oudere zus. Stella verdenkt haar zus van ongezonde eetgewoonten maar houdt dit geheim omdat Katja anders aan de grote klok gaat hangen dat Stella verliefd is op de schaatscoach. Als Katja’s gezondheid blijft verslechteren, komt Stella voor een groot moreel dilemma te staan.

De film wordt uitgediept aan de hand van ervaringen en vragen. In een nabeschouwing van ongeveer 20 minuten bieden we de mogelijkheid om met andere bezoekers in gesprek te gaan. Als ervaringen(-deskundigen) nemen Margot van ’t Hof van Zelfhulp Verbindt”,  leden van Stichting Eetstoornissen Eindhoven en Paula Peters orthopedagoge Psychologenpraktijk Oog en ervaringsdeskundige deel aan de inleiding en de nabespreking. Na afloop kunt u terecht voor gesprek en informatie.

Voor de trailer klik hier

 

We willen graag speciaal ook mensen die zelf of als betrokkenen met het onderwerp te maken hebben uitnodigen om naar deze voorstelling toe te komen. Wanneer u privé of vanuit uw werk mensen kent dan zouden wij het fijn vinden wanneer u hen op de hoogte brengt.
Wilt u geïnteresseerden informeren over deze filmavond? U kunt deze mail doorsturen of aanmelden voor de nieuwsbrief via verderkijkenmetoog@pp-oog.nl

 

Reserveren?

Aanwezig zijn bij deze editie van “Verder kijken met Oog”? Koop dan u kaartje via  Nat-Lab Plaza Futura. De filmavond start om 19.30 uur en de entreekosten zijn €10,- (PlazaPas €9,-) 

 

Voorgaande films

  • Of ik Gek ben Trailer
  • Louder Than Bombs Omgaan met verlies  “Trailer
  • The Danish Girl Genderdysforie “Trailer
  • X+Y  Autisme “Trailer
  • What Masie Knew (V)echtscheiding “Trailer
  • La Tête haute Een ontspoorde tiener “Trailer
  • The Dark Horse Bi-polaire stoornis “Trailer
  • Still Alice Alzheimer “Trailer

Contact

Psychologen Praktijk Oog
Bogert 10, 2e etage
5612 LZ Eindhoven
040 – 213 64 61
administratie@pp-oog.nl
Bereikbaar: ma t/m vr
van 9:00 – 17:00 uur

Disclaimer

De informatie op deze website komt tot stand onder verantwoorde-lijkheid van psychologenpraktijk Oog. Psychologenpraktijk Oog betracht de grootst mogelijke zorg bij de samenstelling van deze website... Lees verder ->