2019_OOG_EXTERIEUR_00179

Nieuws

Vacature Ervaringsdeskundige Genderteam Zuid-Nederland

OOG Psychologen is een organisatie (WTZi erkende GGZ-instelling) die staat voor innovatieve, laagdrempelige en kwalitatief goede zorg voor iedereen van 0 tot 100 jaar. We bieden hulp aan kinderen, jongeren en volwassenen. Soms omdat ze onderdeel uitmaken van hetzelfde gezin, soms omdat ze individueel zorg nodig hebben. OOG Psychologen heeft een afdeling voor volwassen, adolescenten en voor kinderen –  met waar nodig het systeem er omheen. De praktijk maakt onderdeel uit van het concern Mutsaersstichting.

De afdeling Kind en Jeugd biedt diagnostiek en behandeling vanuit zowel basis als specialistische geestelijke gezondheidszorg. We bieden handelingsgerichte diagnostiek, en psychotherapeutische (deel)behandelingen en werken vanuit een multidisciplinair kader. Waar nodig wordt intensief samengewerkt met onze collega’s van de teams Volwassenen, Adolescenten of Gender, en de specialistische teams IMH en Hoogbegaafden. OOG Psychologen werkt veel samen met verwijzers, zoals huisartsen en generalisten uit gemeenteteams en zo nabij mogelijk voor de cliënt.

Voor het Genderteam Zuid-Nederland, locatie Psychologenpraktijk OOG, zoeken wij voor team Kinderen, Adolescenten en Volwassen naar een betrokken en enthousiaste:

Ervaringsdeskundige

24-36 uur per week

Genderteam Zuid-Nederland is op zoek naar een energieke en positieve collega die ons team komt versterken en die de affiniteit heeft om te “werken” met kinderen en jeugdigen en (jong)volwassenen met vermoedens van genderdysforie, samen met hun ouders en/of sociaal netwerk.

Wat ga je doen?

Als ervaringsdeskundige weet je als geen ander hoe het is om het proces van transitie te doorlopen met de daarbij horende uitdagingen, obstakels en verwachtingen. Je hebt ervaring opgedaan tijdens jouw behandeling en het herstelproces. Deze ervaring zet je in om patiënten te helpen in hun herstel. Als ervaringsdeskundige bied je cliënten vanuit je eigen ervaring hoop tijdens het herstelproces. Je biedt de brugfunctie tussen de patiënt en de behandelaar. Je bent beschikbaar voor overleg en consultatie en actief in het professioneel netwerk en draagt deskundigheid breed uit. Ook geef je trainingen in groepsverband.

Vanuit jouw rol ben je vaak langdurig betrokken bij cliënten. Gedurende het traject volg je de patiënt waardoor je een waardevolle werkrelatie opbouwt. Zowel het medische, sociale en relationele stuk van de transitie komt aan de orde, maar ook naastliggende problematiek zoals juridische, identiteit en morele aspecten.

Het Genderteam is aanwezig op diverse locaties in Zuid-Nederland, hierdoor heb je de mogelijkheid om werkzaam te zijn op diverse locaties, afhankelijk van jouw wensen en mogelijkheden.

Wie zoeken wij?

Je bent in het bezit van een Associate Degree (niveau 5) Ervaringsdeskundigheid in Zorg en Welzijn. Ervaring met online behandelen is een pré.

Je hebt ervaring en affiniteit met transgenderzorg, maar kan ook met meerdere doelgroepen werken en snel schakelen.

Je bent benaderbaar, laagdrempelig en enthousiast. Een flexibele taakopvatting is onmisbaar. Daarnaast vind je het prettig om in een ambitieuze en veranderende organisatie te werken. Naast zelfstandig werken ben je ook een echte team speler.

Wat kan je van ons verwachten?

Wij hechten veel waarde aan het blijven ontwikkelen van onze medewerkers en bieden daarom volop (interne) bijscholingsmogelijkheden. Daarnaast bieden wij een dynamische werkomgeving waar ruimte is voor eigen ideeën en initiatief.

De arbeidsvoorwaarden zijn overeenkomstig aan de cao Geestelijke Gezondheidszorg (GGZ). Psychologenpraktijk Oog heeft een flexibel pakket aan arbeidsvoorwaarden met een eindejaarsuitkering, collectieve ziektekostenverzekering en deelname aan het pensioenfonds Zorg en Welzijn.

Meer informatie of direct solliciteren?

Direct solliciteren? Stuur jouw sollicitatie naar sollicitatie@pp-oog.nl onder vermelding van vacaturenummer 22-60.  Wil je meer weten over deze functie dan kun je contact opnemen met Perpe Eijkman, beleidsmedewerker Zorginnovatie (06 53 133 537). Voor nadere informatie over de arbeidsvoorwaarden kun je bellen met Niek Hendriks, HR Business Partner (06 82 83 35 36).

Bij indiensttreding vragen wij een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) en een geldige SKJ-registratie.

Gezondheidscentrum Laan 7,
Laan der Vier Heemskinderen 7, 5664 TH Geldrop

Parklaan Tongelre,
Insulindelaan 132, 5613 BT Eindhoven

Huisartsencentrum, Heer van Scherpenzeelweg 11,
5731 EG Mierlo

HuisartsenPraktijk het Atrium,
Langstraat 1, 5664 GE Geldrop

Huisartsenpraktijk Engelsbergen,
Maria van Bourgondiëlaan 14, 5616 EE Eindhoven

Huisartsen Kastelenplein, Kastelenplein 172,
5653 LX Eindhoven

Gezondheidscentrum Achtse Barrier,
Fransebaan 586, 5627 RE Eindhoven

Medisch Centrum Aalsterweg (MCA),
Aalsterweg 183, 5644 RA Eindhoven

Psychologenpraktijk Oog, hoofdlocatie
Bogert 10, 2e etage, 5612 LZ Eindhoven