Satisfied – Samen Sterk en Gezond

12717164_1732499410314865_3991319907043582696_nDiëtistenpraktijk Quirina Engels, Fysiotherapie Knegt & Bungelaar en Psychologenpraktijk Oog bundelen hun expertise in de groepstherapie ‘Satisfied’ voor kinderen en jongeren met obesitas en hun ouders!

Deze specialistische groepsbehandeling richt zich op gezonde voeding, meer beweging en het vergroten van het zelfvertrouwen.

Gedurende een periode van 10 weken worden het kind en de ouders intensief begeleid door een kinderdiëtist, kinderfysiotherapeut en kinderpsycholoog en leren zij wat het belang is van gezonde voeding, voldoende beweging en krijgen ze handvatten aangereikt voor gedragsverandering. De voorbeeldfunctie van ouders ten aanzien van een gezond eet- en beweegpatroon is voor kinderen onmisbaar bij het ontwikkelen van een gezonde leefstijl en daarom worden de ouders intensief betrokken. Daarnaast zal tijdens het programma stil worden gestaan bij psychologische aspecten die een rol spelen bij obesitas zoals zelfbeeld, emoties en copingstrategieën.

 

Het multidisciplinaire team van ‘Satisfied’ bestaat uit:

Kinderdiëtisten Quirina Engels en Dominique Maan van DE diëtistenpraktijk Quirina Engels

Kinderfysiotherapeuten Loes Huybers en Marleen Tuip van Fysiotherapie Knegt & Bungelaar

GZ-psycholoog Dieuwertje Derijck van Psychologenpraktijk Oog

 

Wij hebben een samenwerkingsverband met het St. Anna Ziekenhuis te Geldrop en werken met het programma ‘Kinderen in beweging’.

 

De data voor de volgende groepstherapie worden z.s.m. bekend gemaakt.

Vragen? Neem gerust telefonisch contact met ons op of kijk voor meer informatie op onze facebookpagina.

Contact

Psychologen Praktijk Oog
Bogert 10, 2e etage
5612 LZ Eindhoven
040 – 213 64 61
administratie@pp-oog.nl
Bereikbaar: ma t/m vr
van 9:00 – 17:00 uur

Disclaimer

De informatie op deze website komt tot stand onder verantwoorde-lijkheid van psychologenpraktijk Oog. Psychologenpraktijk Oog betracht de grootst mogelijke zorg bij de samenstelling van deze website... Lees verder ->