Running therapie voor jongeren tussen de 14 en 18 jaar


 

Ready to run?

 

Wil jij meer rust in je hoofd ervaren? Op een actieve manier aan je zelfvertrouwen werken? Of beter in je vel komen te zitten? Ben je tussen de 14 en 18 jaar? Misschien is Runningtherapie bij Oog dan iets voor jou! Runningtherapie is het therapeutisch gebruik maken van hardlopen ten behoeve van de psychische gezondheid. Vanaf nu bieden wij bij onze praktijk Runningtherapie aan: een actieve therapie waarbij beweging centraal staat.

 

Tijdens de Runningtherapie gaan we samen (in een groepje van maximaal 5 deelnemers) hardlopen onder begeleiding van een therapeut. Wij houden een rustig tempo aan waarin we matig intensief bewegen. Via een persoonlijk plan wordt het lopen in 10 weken, stap voor stap, opgebouwd. Ervaring met hardlopen is daarom helemaal niet vereist.


Waarom Runningtherapie?

Uit onderzoek komt naar voren dat Runningtherapie een positieve invloed heeft op je gezondheid. Het vermindert bijvoorbeeld klachten als:

  • Depressieve gevoelens
  • Angst en onzekerheid
  • Concentratieproblemen
  • Vermoeidheid
    Daarnaast is hardlopen een goede manier om je beter te gaan voelen, succeservaringen op te doen en meer rust te ervaren in je hoofd. Ook kan deze vorm van therapie zorgen voor (meer) ontspanning, een actievere leefstijl, beter slapen en het vergroten van je zelfvertrouwen.

Voor wie?

Runningtherapie kan worden ingezet voor jongeren tussen de 14 en 18 jaar die last hebben van psychische klachten zoals somberheid, angst, stress en vermoeidheid. Binnen Psychologenpraktijk Oog kan Runningtherapie ingezet worden als aanvullende therapievorm.

Praktische informatie sessies:

Het traject voor Runningtherapie bij Oog duurt 10 weken. De sessies vinden in de buitenlucht plaats op dinsdag- en donderdagmiddag van 16:00 tot uiterlijk 17:15 uur. Afwijkende tijden en/of dagen zullen met de groep worden gecommuniceerd. Bij Oog wordt Runningtherapie aangeboden in een open groep. Dit betekent dat je op elk moment kan instromen en niet hoeft te wachten tot een nieuwe groep gestart wordt.

Aanmelden:

Herken jij je in de bovenstaande klachten? Of heb je nog vragen over Runningtherapie? Bel dan voor een afspraak naar telefoonnummer 040-2136461 of stuur een e-mail naar m.vandewijdeven@pp-oog.nl. Heb je al een behandelaar bij Oog? Vraag dan aan je behandelaar wat de mogelijkheden zijn!

 

 

 

 

Contact

Psychologen Praktijk Oog
Bogert 10, 2e etage
5612 LZ Eindhoven
040 – 213 64 61
administratie@pp-oog.nl
Bereikbaar: ma t/m vr
van 9:00 – 17:00 uur

Disclaimer

De informatie op deze website komt tot stand onder verantwoorde-lijkheid van psychologenpraktijk Oog. Psychologenpraktijk Oog betracht de grootst mogelijke zorg bij de samenstelling van deze website... Lees verder ->