Oudercursus autisme

ouderDoelgroep
Ouders waarvan één (of meerdere) van de kinderen een vorm van autisme heeft.

Inhoud
Doel van de oudercursus is het vergroten van het begrip van autisme bij ouders, zodat zij het gedrag van hun kind beter begrijpen en beter weten hoe om te gaan met gedragsproblemen. Tevens is er ruimte voor lotgenotencontact; samen met andere ouders praten over de moeilijkheden die je rondom je kind met autisme ervaart en kijken welke oplossingen andere ouders daarvoor hebben gevonden.

Praktische informatie
De oudercursus vindt plaats in de avonduren op onze hoofdlocatie aan de Bogert 10. De cursus bestaat uit 5 bijeenkomsten van 1½ uur.

Voorwaarde
Er wordt van deelnemers verwacht dat zij bijdragen aan een veilig en positief groepsklimaat, bereid zijn om naar zichzelf te kijken en daar ook tussen de bijeenkomsten door actief mee bezig zijn.

Kosten/vergoeding
Sinds 2015 wordt de zorg voor jeugd vanuit de gemeente gefinancierd. De zorg die Psychologenpraktijk Oog biedt aan kinderen tot 18 jaar wordt volledig vergoed door de gemeente waarin de gezagshouders (meestal ouders) van het kind woonachtig zijn. Er is geen eigen risico en geen eigen bijdrage. Een verwijzing van een (huis)arts, medisch specialist of gemeentemedewerker (bijvoorbeeld WIJ generalisten uit Eindhoven, Lokale ondersteuningsteams, Centrum voor Maatschappelijke Deelname) is verplicht.

Aanmelden
U kunt uw kind aanmelden via onze website. Indien u in aanmerking wilt komen voor vergoeding van de zorg, dan is een verwijzing van uw (huis)arts of gemeentemedewerker noodzakelijk.

Klik HIER om je aan te melden bij Oog

Contact

Psychologen Praktijk Oog
Bogert 10, 2e etage
5612 LZ Eindhoven
040 – 213 64 61
administratie@pp-oog.nl
Bereikbaar: ma t/m vr
van 9:00 – 17:00 uur

Disclaimer

De informatie op deze website komt tot stand onder verantwoorde-lijkheid van psychologenpraktijk Oog. Psychologenpraktijk Oog betracht de grootst mogelijke zorg bij de samenstelling van deze website... Lees verder ->