Ouderbegeleiding

ouderDoelgroep
Ouders die moeilijkheden ervaren in de opvoeding van hun kinderen en vragen hebben over de meest passende pedagogische aanpak.

Inhoud
In gesprekken met de behandelaar wordt gekeken wat een juiste aanpak kan zijn in de omgang met uw kind en hoe de gestelde doelen bereikt kunnen worden. Belangrijk doel is dat u zich weer sterker voelt in uw rol als opvoeder.

Praktische informatie
De gesprekken vinden plaats op onze hoofdlocatie aan de Bogert 10 of op een externe locatie binnen een gezondheidscentrum in uw wijk. De afspraken worden in overleg met u ingepland door de behandelaar.
De praktijk biedt naast individuele ouderbegeleiding ook oudercursussen in groepsverband.

Voorwaarde
Motivatie om te reflecteren op hoe u zelf in de opvoeding van uw kinderen staat en om daar dingen in te gaan veranderen geeft veel hogere kansen op een goed effect van behandeling. Samen met u als ouders wordt gezocht naar een behandeldoel wat voor u nuttig voelt.

Kosten/vergoeding
Sinds 2015 wordt de zorg voor jeugd vanuit de gemeente gefinancierd. De zorg die Psychologenpraktijk Oog biedt aan kinderen tot 18 jaar wordt volledig vergoed door de gemeente waarin de gezagshouders (meestal ouders) van het kind woonachtig zijn. Er is geen eigen risico en geen eigen bijdrage. Een verwijzing van een (huis)arts, medisch specialist of gemeentemedewerker (bijvoorbeeld WIJ generalisten uit Eindhoven, Lokale ondersteuningsteams, Centrum voor Maatschappelijke Deelname) is verplicht.

Aanmelden
U kunt uw kind aanmelden via onze website. Indien u in aanmerking wilt komen voor vergoeding van de zorg, dan is een verwijzing van uw (huis)arts of gemeentemedewerker noodzakelijk.

Klik HIER om je aan te melden bij Oog

Contact

Psychologen Praktijk Oog
Bogert 10, 2e etage
5612 LZ Eindhoven
040 – 213 64 61
administratie@pp-oog.nl
Bereikbaar: ma t/m vr
van 9:00 – 17:00 uur

Disclaimer

De informatie op deze website komt tot stand onder verantwoorde-lijkheid van psychologenpraktijk Oog. Psychologenpraktijk Oog betracht de grootst mogelijke zorg bij de samenstelling van deze website... Lees verder ->