MBCT Kinderen (en hun ouders)

ouderDoelgroep
Kinderen (en hun ouders) die last hebben van angsten, aandachtproblemen, weinig zelfvertrouwen, prikkelgevoeligheid of piekeren. De therapie is geschikt voor kinderen in de leeftijd van 8 tot 12 jaar.

Inhoud
Wat is mindfulness? Steeds meer kinderen hebben al op jonge leeftijd last van stress en lijken niet opgewassen tegen alle prikkels om hen heen. Mindfulness kan er voor zorgen dat kinderen zichzelf makkelijker tot rust kunnen brengen, beter om leren gaan met lastige gevoelens als angst, boosheid en verdriet, minder piekeren over dingen, zich beter op dingen kunnen concentreren en hun zelfvertrouwen kan ervan groeien. Door de aandacht voor hun lichaam, gedachten en gevoelens te vergroten staan zij steviger in het leven en kunnen zij bewuster met dingen omgaan.

Praktische informatie
De training bestaat uit 8 sessies van een uur voor de kinderen in de middaguren en 4 sessies in de avond voor de ouders. De kindergroep bestaat uit 4 tot 6 kinderen. De training vindt plaats op onze de hoofdlocatie aan de Bogert 10. Bij de indeling van de groep wordt rekening gehouden met de leeftijd en de hulpvragen van de kinderen. Voorafgaand aan de start van de therapie is er een intake samen met het kind en na afloop vinden individuele evaluatiegesprekken plaats.

Voorwaarde
Er wordt van ouders verwacht dat zij hun kind gedurende de therapie ondersteunen bij het maken van de thuisopdrachten en het behalen van hun doelen.

Kosten/vergoeding
Sinds 2015 wordt de zorg voor jeugd vanuit de gemeente gefinancierd. De zorg die Psychologenpraktijk Oog biedt aan kinderen tot 18 jaar wordt volledig vergoed door de gemeente waarin de gezagshouders (meestal ouders) van het kind woonachtig zijn. Er is geen eigen risico en geen eigen bijdrage. Een verwijzing (met een vermoedelijke DSMIV stoornis) van een (huis)arts, medisch specialist of gemeentemedewerker (bijvoorbeeld WIJ generalisten uit Eindhoven, lokale ondersteuningsteams, Centrum voor Maatschappelijke Deelname) is verplicht. Heeft u geen verwijzing dan zijn er kosten aan de cursus verbonden.

Aanmelden
U kunt uw kind aanmelden via onze website. Indien u in aanmerking wilt komen voor vergoeding van de zorg, dan is een verwijzing van uw (huis)arts of gemeentemedewerker noodzakelijk.

Klik HIER om je aan te melden bij Oog

Contact

Psychologen Praktijk Oog
Bogert 10, 2e etage
5612 LZ Eindhoven
040 – 213 64 61
administratie@pp-oog.nl
Bereikbaar: ma t/m vr
van 9:00 – 17:00 uur

Disclaimer

De informatie op deze website komt tot stand onder verantwoorde-lijkheid van psychologenpraktijk Oog. Psychologenpraktijk Oog betracht de grootst mogelijke zorg bij de samenstelling van deze website... Lees verder ->