Intelligentieonderzoek

kind3Doelgroep
Kinderen (vanaf 6 jaar), jongeren of volwassenen bij wie er vragen zijn over de ontwikkeling van de intellectuele capaciteiten.

Inhoud
Met behulp van een uitgebreide intelligentietest (WISC-V/ WAIS-IV) wordt en beeld verkregen van de totale intelligentie, maar vooral ook van het profiel van de verschillende deelgebieden van cognitieve capaciteiten. Hierbij kunt u denken aan talige vaardigheden, visueel-ruimtelijke vaardigheden of de snelheid van informatieverwerking.

Praktische informatie
Het intelligentieonderzoek wordt individueel afgenomen en duurt ongeveer 2 tot 2½ uur.
Voorafgaand aan het onderzoek vindt een intakegesprek plaats. Na afloop vindt een uitslaggesprek plaats waarin de resultaten en eventuele adviezen met u worden besproken. U ontvangt ook een schriftelijke rapportage van het intelligentieonderzoek. Het onderzoek vindt plaats op onze hoofdlocatie aan de Bogert 10.

Kosten
De kosten voor een intelligentieonderzoek vallen niet onder de vergoede basiszorg. De kosten bedragen 630 euro (btw vrij). Sommige verzekeraars vergoeden dit (deels) uit uw aanvullende verzekering. Raadpleeg uw polis hierover.

Aanmelden
U kunt uw kind aanmelden via onze website. Indien u in aanmerking wilt komen voor vergoeding van de zorg, dan is een verwijzing van uw (huis)arts of gemeentemedewerker noodzakelijk.

Klik HIER om je aan te melden bij Oog

Contact

Psychologen Praktijk Oog
Bogert 10, 2e etage
5612 LZ Eindhoven
040 – 213 64 61
administratie@pp-oog.nl
Bereikbaar: ma t/m vr
van 9:00 – 17:00 uur

Disclaimer

De informatie op deze website komt tot stand onder verantwoorde-lijkheid van psychologenpraktijk Oog. Psychologenpraktijk Oog betracht de grootst mogelijke zorg bij de samenstelling van deze website... Lees verder ->