Individuele therapie kinderen

kind1Doelgroep
Kinderen die problemen ervaren op het gebied van bijvoorbeeld gedrag, stemming, angst of sociaal-emotionele ontwikkeling

Inhoud
Wanneer individuele therapie wordt ingezet, worden in overleg met het kind en de ouders de behandeldoelen vastgesteld. In gesprekken met de behandelaar wordt gericht aan de behandeldoelen gewerkt.
De praktijk streeft naar kortdurende behandeling. Er wordt gewerkt met verschillende methodieken, waaronder oplossingsgerichte therapie, cognitieve gedragstherapie, speltherapie en EMDR. Ook kan psycho-educatie geboden worden.

Praktische informatie
De behandeling vindt plaats op onze hoofdlocatie aan de Bogert 10 of op een externe locatie binnen een gezondheidscentrum in uw wijk. De afspraken worden in overleg met u ingepland door de behandelaar. De gesprekken kunnen plaatsvinden met het kind alleen of (gedeeltelijk) met ouders samen, mede afhankelijk van de leeftijd van het kind.

Voorwaarde
Motivatie om aan jezelf te werken geeft veel hogere kansen op een goed effect van behandeling. Het gebeurt echter ook regelmatig dat kinderen en jongeren bij aanmelding zelf nog niet overtuigd zijn van het nut en noodzaak van behandeling. Dat is geen reden om niet aan te melden, meestal ontstaat er tijdens de intakefase voldoende motivatie om aan een doel te werken.

Kosten/vergoeding
Sinds 2015 wordt de zorg voor jeugd vanuit de gemeente gefinancierd. De zorg die Psychologenpraktijk Oog biedt aan kinderen tot 18 jaar wordt volledig vergoed door de gemeente waarin de gezagshouders (meestal ouders) van het kind woonachtig zijn. Er is geen eigen risico en geen eigen bijdrage. Een verwijzing van een (huis)arts, medisch specialist of gemeentemedewerker (bijvoorbeeld WIJ generalisten uit Eindhoven, Lokale ondersteuningsteams, Centrum voor Maatschappelijke Deelname) is verplicht.

Aanmelden
U kunt uw kind aanmelden via onze website. Indien u in aanmerking wilt komen voor vergoeding van de zorg, dan is een verwijzing van uw (huis)arts of gemeentemedewerker noodzakelijk.

Klik HIER om je aan te melden bij Oog

Contact

Psychologen Praktijk Oog
Bogert 10, 2e etage
5612 LZ Eindhoven
040 – 213 64 61
administratie@pp-oog.nl
Bereikbaar: ma t/m vr
van 9:00 – 17:00 uur

Disclaimer

De informatie op deze website komt tot stand onder verantwoorde-lijkheid van psychologenpraktijk Oog. Psychologenpraktijk Oog betracht de grootst mogelijke zorg bij de samenstelling van deze website... Lees verder ->