Ik ben ouder dan 12 jaar

puberWelkom! Op deze pagina kun je meer lezen over onze psychologenpraktijk. We hebben geprobeerd om een aantal dingen uit te leggen, zodat je meer weet over wat een psycholoog is en wanneer je er naar toe kunt gaan. Ook kun je hier meer lezen over hoe een aanmelding in zijn werk gaat.

Wat is een psycholoog?
Een psycholoog of therapeut is iemand die gewend is met jongeren en hun ouders te praten. Een psycholoog is verder iemand waar je in vertrouwen tegen praat. Dat betekent dat de psycholoog niet met andere mensen over je mag praten. Een uitzondering is wanneer je dingen vertelt die gevaarlijk zijn voor jezelf of voor anderen. De psycholoog zal dan met je bespreken en overleggen waarom het belangrijk is dat anderen (bijv. je huisarts) er van weten. Er wordt dus nooit met anderen over je gepraat zonder dat jij dat weet.

Wanneer kan een psycholoog helpen?
Meestal kom je bij een psycholoog als er iets niet zo goed gaat in je leven. Je bent misschien vaak bang voor dingen, maakt snel ruzie of je voelt je erg alleen. Het kan ook zo zijn dat je iets naars hebt meegemaakt, bijvoorbeeld je bent erg gepest of je hebt een eng ongeluk meegemaakt. Een psycholoog probeert met jou en je ouders te kijken wat jij en andere belangrijke mensen in je leven zouden kunnen doen om je leven wat fijner te maken.

Ik wil niet dat mijn ouders dit weten!
Als je vijftien jaar of jonger bent, is het voor een psycholoog verplicht om aan allebei je ouders toestemming te vragen voor de hulp die je krijgt. Als (één van) je ouders geen toestemming geeft, kunnen we je meestal niet goed verder helpen. Kinderen vanaf zestien jaar mogen zichzelf aanmelden. Je mag dan zelf beslissen in hoeverre je ouders betrokken worden bij de hulpverlening. Tips voor als je echt niet wil dat je ouders weten dat je hulp zoekt:

• Ga praten met iemand op school, een vertrouwenspersoon of een leraar die je vertrouwt.
• Je kunt bellen met de kindertelefoon (0800-0432) of kijk op hun website.

Hoe gaat dat bij een psycholoog?
Ben je benieuwd hoe onze aanmeldingsprocedure in zijn werk gaat, klik dan hier.

 

Contact

Psychologen Praktijk Oog
Bogert 10, 2e etage
5612 LZ Eindhoven
040 – 213 64 61
administratie@pp-oog.nl
Bereikbaar: ma t/m vr
van 9:00 – 17:00 uur

Disclaimer

De informatie op deze website komt tot stand onder verantwoorde-lijkheid van psychologenpraktijk Oog. Psychologenpraktijk Oog betracht de grootst mogelijke zorg bij de samenstelling van deze website... Lees verder ->