Ik ben jonger dan 12 jaar

Welkom! Je kunt op deze pagina’s meer te weten komen over wat een psycholoog is, waarom sommige kinderen naar een psycholoog gaan en hoe het ongeveer gaat bij een psycholoog.

Spiegeloog?
Voor de meeste kinderen van jouw leeftijd is het niet je eigen idee om naar een psycholoog te gaan. Misschien vind je het wel helemaal geen goed idee! Een psycholoog of therapeut is gewend om met kinderen te praten. De meeste psychologen die hier werken zijn vrouwen, maar er werken ook mannen. Ze zullen met je praten over welke dingen fijn en goed zijn in je leven, bij iedereen gaan er dingen goed! Ze zullen ook met je praten over de dingen je een beetje moeilijk vindt, bijvoorbeeld vriendjes maken of wennen aan de nieuwe vriendin van papa. Daar proberen ze je bij te helpen. Ook papa en mama praten met de psycholoog. Samen kijken ze hoe ze je het beste kunnen helpen.

Wanneer naar een psycholoog?
Niet alle kinderen gaan naar een psycholoog. Maar wanneer is het dan nodig om naar een psycholoog te gaan? Soms gebeurt er iets in je leven wat maar moeilijk te begrijpen is. Bijvoorbeeld als papa en mama gaan scheiden. Andere kinderen vinden weer dingen moeilijk zoals vriendjes maken, in slaap komen of fijn met anderen spelen. Als jij en je ouders graag willen dat je leven fijner wordt, kan een psycholoog soms helpen. Met een psycholoog kun je kijken wat je kunt doen en wat papa en mama kunnen doen zodat het beter gaat en je minder last van hebt van de dingen die je moeilijk vindt

Hoe gaat dat?
Eerst gaan papa en mama praten, daarna jij. De eerste keer doe je meestal een spelletje of je gaat tekenen. Soms kom je een aantal keer alleen bij de psycholoog, soms kom je samen met je ouders en soms ga je in een groepje met andere kinderen. Als je in een groepje komt, zit je in dat groepje met kinderen die hetzelfde moeilijk vinden of hebben meegemaakt als jij. Samen oefen je dingen die moeilijk zijn of praat of speel je over de dingen die zijn gebeurd. De meeste kinderen vinden het fijn bij een psycholoog, omdat die goed naar je luistert en je probeert te helpen om je leven leuker en fijner te maken.

Contact

Psychologen Praktijk Oog
Bogert 10, 2e etage
5612 LZ Eindhoven
040 – 213 64 61
administratie@pp-oog.nl
Bereikbaar: ma t/m vr
van 9:00 – 17:00 uur

Disclaimer

De informatie op deze website komt tot stand onder verantwoorde-lijkheid van psychologenpraktijk Oog. Psychologenpraktijk Oog betracht de grootst mogelijke zorg bij de samenstelling van deze website... Lees verder ->