Groepstherapie

ouderOnze praktijk heeft een uitgebreid groepsaanbod voor verschillende hulpvragen. In het volgende gedeelte vindt u meer algemene informatie over de groepstrainingen.

Hoe worden groepen ingedeeld?
Kinderen worden ingedeeld op basis van klacht/hulpvraag en leeftijd (grofweg 6-8 jaar, 8-12 jaar en 12+). Ook wordt gekeken naar het niveau van het kind en zijn of haar temperament (‘type kind’).
We starten met een intakegesprek met de ouders alleen, soms met ouders en kind. Daarna is er een kort kennismakingstraject, waarin de behandelaar een beeld probeert te krijgen van de kwaliteiten en problemen van het kind, en zijn of haar motivatie om mee te doen in de groep. Soms wordt er een schoolobservatie of een test gedaan, soms alleen een gesprek.

Wanneer starten de trainingen?
Trainingen lopen tijdenshet schooljaar van september tot november, van december tot februari en van april tot juni. U kunt uw kind tussentijds aanmelden; we maken gebruik van een wachtlijst.

Door wie worden de trainingen gegeven?
Afhankelijk van het aantal kinderen in de groep en het soort groep worden de trainingen gegeven door één of twee van onze (GZ-)psychologen, orthopedagogen of therapeuten.

Hoe weet ik welke training het meest zinvol is voor mijn kind?
De behandelaar met wie u een intakegesprek heeft, zal samen met u overwegen welke training het meest zinvol is voor uw kind.
Mindfulness voor jongeren
Ouder-kind Mindfulness
Sociaal-emotionele weerbaarheidstraining
Theory of Mind (ToM) training
Groepstraining JoepLoep
Pubermeidengroep / Puberjongensgroep
Training verwerken van echtscheiding
Mindfulnesstraining voor kinderen (en ouders)

 

Contact

Psychologen Praktijk Oog
Bogert 10, 2e etage
5612 LZ Eindhoven
040 – 213 64 61
administratie@pp-oog.nl
Bereikbaar: ma t/m vr
van 9:00 – 17:00 uur

Disclaimer

De informatie op deze website komt tot stand onder verantwoorde-lijkheid van psychologenpraktijk Oog. Psychologenpraktijk Oog betracht de grootst mogelijke zorg bij de samenstelling van deze website... Lees verder ->