Groepstherapie ter verbetering van het zelfbeeld (8 tot 17 jaar)

puber
Zit je wel eens slecht in je vel omdat je dingen niet leuk vindt aan jezelf? Heb je wel eens het gevoel dat je niet goed genoeg bent? Ben je vaak onzeker en baal je hiervan? Je kunt er iets aan doen!

 

Psychologen praktijk Oog biedt zelfbeeldtherapie aan speciaal voor kinderen tussen de 8 en 17 jaar. Het zelfbeeld van een kind heeft een grote invloed op zijn of haar gedrag. Iedereen denkt wel eens negatief over zichzelf, dat is normaal. Maar wanneer een kind zo weinig zelfvertrouwen heeft dat hij of zij regelmatig slecht in zijn of haar vel zit, hier door geremd wordt en bijvoorbeeld dingen niet meer durft te doen, dan is het tijd om hier iets aan te veranderen! De zelfbeeldtherapie van Oog helpt een kind meer zelfvertrouwen te krijgen en een positiever zelfbeeld te ontwikkelen!

 

Inhoud

Tijdens de therapie leren kinderen met behulp van een variëteit aan oefeningen positiever naar zichzelf en de wereld te kijken. Er wordt tijdens de therapie gebruik gemaakt van cognitief-gedragstherapeutische behandeltechnieken, dat wil zeggen dat de gedachtes en gevoelens van het kind tijdens de behandelingen centraal staan. Samen met de psycholoog/orthopedagoog leert het kind om negatieve gedachtes anders te interpreteren. Stap voor stap worden de kinderen zich bewuster van waar ze goed in zijn en wat ze wél leuk vinden aan zichzelf. Dit geeft het kind handvatten om zich weer beter over zichzelf te gaan voelen en weer meer te gaan durven! Alle kinderen krijgen een werkboek, met allerlei verschillende oefeningen voor tijdens de therapie, maar ook voor thuis en op school. Er is veel oefening nodig, met name in moeilijke situaties.

 

Praktische informatie

De zelfbeeldtherapie wordt wekelijks gegeven in de middaguren (na schooltijd) op onze hoofdlocatie aan de Bogert 10. De zelfbeeldtherapie wordt zowel individueel als in groepen gegeven. De therapie is geschikt voor kinderen met een leeftijd van 8 tot 17 jaar. De therapie bestaat uit 8 sessies van één uur. De grootte van de groepen varieert van 4 tot 8 kinderen met één of twee therapeuten. Bij de indeling van de groep wordt rekening gehouden met de leeftijd en de hulpvragen van de kinderen. Voorafgaand vindt er een intakegesprek met de ouders en het kind plaats waarin de doelen van de therapie op een heldere manier worden besproken. Na afloop vindt er een evaluatiegesprek plaats.

 

Rol van ouders en leerkracht

Er wordt van ouders verwacht dat zij hun kind gedurende de therapie ondersteunen bij het maken van de thuisopdrachten en het behalen van hun doelen. Ook leerkrachten worden waar mogelijk/nodig betrokken.

 

Kosten/vergoeding

De zorg die Psychologenpraktijk Oog biedt aan kinderen tot 18 jaar, zo ook deze zelfbeeldtherapie, kan volledig vergoed worden door de gemeente waar de ouders of verzorgers van het kind woonachtig zijn. Er is op dat moment geen eigen risico en geen eigen bijdrage. Let op! Indien u in aanmerking wilt komen voor vergoeding van de therapie is een verwijzing van een (huis)arts, medisch specialist of gemeentemedewerker (bijvoorbeeld WIJ generalisten uit Eindhoven), Lokale ondersteuningsteams of Centrum voor Maatschappelijke Deelname) noodzakelijk.

 

 

Contact

Psychologen Praktijk Oog
Bogert 10, 2e etage
5612 LZ Eindhoven
040 – 213 64 61
administratie@pp-oog.nl
Bereikbaar: ma t/m vr
van 9:00 – 17:00 uur

Disclaimer

De informatie op deze website komt tot stand onder verantwoorde-lijkheid van psychologenpraktijk Oog. Psychologenpraktijk Oog betracht de grootst mogelijke zorg bij de samenstelling van deze website... Lees verder ->