Gezinstherapie / systeemtherapie

ouderDoelgroep
Kinderen, ouders of gezinnen die problemen ervaren in de interacties binnen het gezin. Soms geeft de problematiek van één van de gezinsleden veel extra uitdaging om de relaties binnen het gezin goed te houden.

Inhoud
Een gezinstherapeut voert gesprekken met een aantal gezinsleden om te kijken hoe de onderlinge communicatie en omgang verbeterd kan worden. Gezinstherapie wordt vaak ingezet als onderdeel van een bredere behandeling, bijvoorbeeld wanneer het kind/de jongere in individuele behandeling is vinden er daarnaast gesprekken plaats met een gezinstherapeut.

Praktische informatie
De therapie vindt plaats op onze locatie aan de Bogert 10. De afspraken worden in overleg met u ingepland.

Voorwaarde
Motivatie om aan jezelf te werken geeft veel hogere kansen op een goed effect van behandeling. Het gebeurt echter ook regelmatig dat kinderen en jongeren en ouders bij aanmelding zelf nog niet overtuigd zijn van het nut en noodzaak van behandeling. Meestal hoeft dat een aanmelding niet in de weg te staan. Samen kijken we naar een doel wat voor iedereen nuttig is. Zo ontstaat vanzelf de motivatie om daar aan te werken.

Kosten/vergoeding
Sinds 2015 wordt de zorg voor jeugd vanuit de gemeente gefinancierd. De zorg die Psychologenpraktijk Oog biedt aan kinderen tot 18 jaar wordt volledig vergoed door de gemeente waarin de gezagshouders (meestal ouders) van het kind woonachtig zijn. Er is geen eigen risico en geen eigen bijdrage. Een verwijzing van een (huis)arts, medisch specialist of gemeentemedewerker (bijvoorbeeld WIJ generalisten uit Eindhoven, Lokale ondersteuningsteams, Centrum voor Maatschappelijke Deelname) is verplicht.

Aanmelden
U kunt uw kind aanmelden via onze website. Indien u in aanmerking wilt komen voor vergoeding van de zorg, dan is een verwijzing van uw (huis)arts of gemeentemedewerker noodzakelijk.

Klik HIER om je aan te melden bij Oog

Contact

Psychologen Praktijk Oog
Bogert 10, 2e etage
5612 LZ Eindhoven
040 – 213 64 61
administratie@pp-oog.nl
Bereikbaar: ma t/m vr
van 9:00 – 17:00 uur

Disclaimer

De informatie op deze website komt tot stand onder verantwoorde-lijkheid van psychologenpraktijk Oog. Psychologenpraktijk Oog betracht de grootst mogelijke zorg bij de samenstelling van deze website... Lees verder ->