Braingame Brian

kind3Doelgroep
De training is bedoeld voor kinderen die moeilijkheden hebben in de executieve functies (werkgeheugen, planningvaardigheden, impulscontrole), bijvoorbeeld kinderen met ADHD of ADD. De training is geschikt voor kinderen in de leeftijd van 9 tot 12 jaar.

Inhoud
Braingame Brian is training waarbij uw kind middels een computerspel thuis kan werken aan het verbeteren van impulscontrole, mentaal schakelen (flexibiliteit) en werkgeheugen. Vaardigheden als plannen en organiseren (executieve functies) kunnen hierdoor verbeteren. Een speciaal daarvoor opgeleide trainer begeleidt deze behandeling.

Praktische informatie
De training bestaat uit 25 sessies van ongeveer 40 minuten en is thuis uit te voeren binnen een periode van zes weken (vier sessies per week). De begeleiding bestaat uit een startgesprek, waarin uitleg over de training wordt gegeven, drie begeleidende contacten en een evaluatiegesprek. Meer informatie kunt u vinden op www.braingamebrian.nl.

Voorwaarde
Tijdens een intake wordt gekeken of uw kind baat kan hebben bij de Braingame Brian training. Het is van belang dat eerst (neuro)psychologische) diagnostiek heeft plaats gevonden, waarbij de veronderstelde problemen op het gebied van executieve functies zijn vastgesteld. Om de training te volgen is het van belang dat uw kind de beschikking heeft over een laptop of pc die voldoet aan de systeemvereisten voor het programma. Voorts is het van belang dat er bij het kind voldoende motivatie is voor het volgen van de training. Van de ouders wordt verwacht dat zij hun kind coachen, blijven motiveren en een logboekje bijhouden.

Kosten/vergoeding
Voor meer informatie over de kosten en vergoedingen kunt bellen naar 040-2136461 of een mail sturen naar administratie@pp-oog.nl

Aanmelden
U kunt uw kind aanmelden via onze website. Indien u in aanmerking wilt komen voor vergoeding van de zorg, dan is een verwijzing van uw (huis)arts of gemeentemedewerker noodzakelijk.

Klik HIER om je aan te melden bij Oog

Contact

Psychologen Praktijk Oog
Bogert 10, 2e etage
5612 LZ Eindhoven
040 – 213 64 61
administratie@pp-oog.nl
Bereikbaar: ma t/m vr
van 9:00 – 17:00 uur

Disclaimer

De informatie op deze website komt tot stand onder verantwoorde-lijkheid van psychologenpraktijk Oog. Psychologenpraktijk Oog betracht de grootst mogelijke zorg bij de samenstelling van deze website... Lees verder ->