Behandelaanbod Groei

groei

Zomeraanbod Mindfulness Oog voor Groei

Wat houdt het zomeraanbod mindfulness in? Mindfulness, of opmerkzaamheid, gaat om aandacht. Dat wil simpel zeggen: je aandacht op een vriendelijke manier (leren) richten op dat wat nu is. En je minder te laten meeslepen door zorgen over het verleden of de toekomst. Met behulp van begeleide aandachtgerichte oefeningen en meditaties, gericht op adem, lichaam, gedachten en stemming krijgen we weer meer contact met onszelf en onze innerlijke rust. We staan ook stil bij hoe je in het leven van alledag zorg kan dragen voor je eigen batterij en energiebalans. De dagen worden begeleid door Geertrui Gardeyn, ervaren Mindfulnesstrainer (MBCT) en GZ-psycholoog.

Thema dag 1 ‘Zomer’ op woensdag 16 augustus 2017 (deze komt te vervallen)

De zomer is voor veel mensen een tijd van vakantie en ontspanning; de drukte van alledag kan/mag op een lager pitje en er is mogelijk meer tijd en ruimte om onze batterij weer op te laden. Soms weet je echter niet zo goed meer hoe je een gezonde balans tussen in- en ontspanning kunt (her)vinden. Of je komt er niet voldoende aan toe. Op deze dag staan we hierbij stil en geven onszelf bewust ruimte het seizoen zomer te ervaren.

Thema dag 2 ‘Compassie’ op vrijdag 25 augustus 2017

Stel je bent wat verloren geraakt in de automatische piloot, verwachtingen van anderen, eisen die je aan jezelf stelt, of je ervaart (te)veel stress. Een sleutel om hier anders mee om te leren gaan zit in het weer meer contact krijgen met onze eigen behoeften. Dit kan door bewuster te worden, van wat er in het huidige moment is. En daar op een vriendelijke manier aandacht aan te schenken en ruimte voor te maken, zonder oordeel.

Wie:

Iedereen die bewust tijd voor zichzelf wil maken is welkom, of je nu wilt kennismaken met mindfulness of opfrissen. Twijfel je over deelname neem dan contact op met onze praktijk.

Programma:

9.30u inloop 10.00u start deel 1 12.30u lunch 13.30u start deel 2 16.00u afsluiting

Kosten:

€135,00 voor 1 dag. Er geldt een minimum van 10 deelnemers en maximum van 20 deelnemers.

Locatie:

We mogen gast zijn bij De Verbindende Factor in Nuenen.

Benodigd:

Er zijn een beperkt aantal matjes/kussens beschikbaar. Als je eigen materialen hebt, deze graag mee nemen. Draag gemakkelijk zittende kleding. Je dient zelf voor je lunch te zorgen.

Vervolg:

Voor wie nog intensiever aan de slag wil, bieden we in het najaar ook de MBCT (mindfulness based cognitive therapy) ofwel de traditionele mindfulnesstherapie aan.

Aanmelden voor zomeraanbod Mindfulness 25 augustus 2017:

Meld je uiterlijk 7 dagen van te voren via administratie@pp-oog.nl en vermeld:

Voor- en achternaam
Adres
Woonplaats
E-mailadres
Leeftijd

Eigen matje: ja of nee

U ontvangt een factuur welke voorafgaand aan de deelnemende dag betaald dient te zijn.

 

Oplossingsgerichte oudercursus
Deze cursus bestaat uit vijf workshops met praktische ideeën voor een oplossingsgerichte opvoeding. Deelnemers leren oplossingsgerichte vaardigheden voor de opvoeding van kinderen. Er worden verschillende praktische oefeningen gedaan en u kunt uw ervaringen hierover met andere ouders delen. Het is dus ook een uitstekende gelegenheid om nader kennis te maken met andere ouders… Lees meer ->

Mindfulness voor ouders
Hoe hou je het hoofd koel als je kinderen nog naar hockey of hobbyclub moeten, je zelf wat dringends moest doen voor het werk en je partner vanavond weer niet mee eet? Hoe ga je om met een schreeuwend kind in de supermarkt? Mindfulness gaat uit van een bewuste levenshouding, waarin je aandacht hebt voor wat er in het nu is. Voor alle werkende, drukke opvoeders lijkt mindfulness een onhaalbare kaart. Maar niets is minder waar! Lees meer ->

Intelligentieonderzoek
Wilt u zicht op het intelligentieprofiel van u of uw kind? Bij Oog kunnen wij middels een goed gevalideerde en betrouwbare test inzicht geven in de cognitieve capaciteiten van u of uw kind. Uit de test blijkt een totaalscore, maar interessanter is het profiel van de verschillende deelgebieden van cognitieve capaciteiten. Lees meer ->

 

* Voor de groepstrainingen geldt dat die doorgaan mits er voldoende aanmeldingen zijn.

Contact

Psychologen Praktijk Oog
Bogert 10, 2e etage
5612 LZ Eindhoven
040 – 213 64 61
administratie@pp-oog.nl
Bereikbaar: ma t/m vr
van 9:00 – 17:00 uur

Disclaimer

De informatie op deze website komt tot stand onder verantwoorde-lijkheid van psychologenpraktijk Oog. Psychologenpraktijk Oog betracht de grootst mogelijke zorg bij de samenstelling van deze website... Lees verder ->