Aanmeldingsprocedure >12 jaar

puberAanmelding
De huisarts schrijft een verwijsbrief. Daarna kun je je aanmelden bij de praktijk. Als je nog geen zestien bent, is het nodig dat je ouders ook toestemming geven om je aan te melden.

Intake
Als je aan de beurt bent, is er een eerste gesprek. Hierin praten we over waar je je zorgen over maakt en wat je graag zou willen dat er verandert in je leven. Soms praten we eerst met je ouders, soms kom je meteen het eerste gesprek mee met je ouders.

Behandelplan
Op het einde van dit gesprek maken we een plan; over hoe we je gaan helpen. Dit plan is bijvoorbeeld dat jij en/of je ouders een aantal gesprekken krijgt bij een psycholoog, of dat je in een groepje met andere kinderen van je leeftijd gaat werken aan de dingen die je zou willen leren. Wat voor soort plan er voor jou komt, bedenken we samen met jou en je ouders. We kijken naar wat jij wil, en naar wat wij denken dat jou kan helpen.

Ouder(s)/verzorgers
De mensen waar je bij woont spelen een belangrijke rol in je leven. Daarom vinden wij het belangrijk dat ze betrokken zijn bij het behandelplan. Ook als je ouder(s) niet meer bij elkaar zijn.

Afsluiting
We vertrouwen op de sterke kanten van alle kinderen en ouders die hulp vragen. Daarom geloven we dat er snel weer een moment komt dat je het gevoel hebt dat je weer verder kunt zonder onze hulp.

Contact

Psychologen Praktijk Oog
Bogert 10, 2e etage
5612 LZ Eindhoven
040 – 213 64 61
administratie@pp-oog.nl
Bereikbaar: ma t/m vr
van 9:00 – 17:00 uur

Disclaimer

De informatie op deze website komt tot stand onder verantwoorde-lijkheid van psychologenpraktijk Oog. Psychologenpraktijk Oog betracht de grootst mogelijke zorg bij de samenstelling van deze website... Lees verder ->